Brīvdienas būs siltas; jaunnedēļ gaiss iesils līdz +24 grādiem

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi atkal kļūs labvēlīgāki – debesīs mākoņu būs mazāk un nokrišņu intensitāte mazināsies, vien daļā Latvijas gaidāms īslaicīgs lietus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Dominējot lēnam dienvidu puses vējam, piektdien un sestdien nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos sabiezēs migla un dūmaka, pasliktinot redzamību. Naktī uz piektdienu un sestdienu termometra stabiņš vietām vēl pieturēsies ap 0 grādu atzīmi un zemāk, savukārt naktī uz svētdienu gaiss atdzisīs tikai līdz +3…+6 grādiem.

Dienas laikā, biežāk skaidrojoties debesīm un vairāk uzspīdot saulei, daudzviet maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +9…+15 grādus, bet svētdien dažviet valsts dienvidu daļā iespējams termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20 grādu atzīmei. 

Jaunnedēļ laika apstākļus turpinās noteikt augsta spiediena apgabals. Debesis brīžiem skaidrosies un atsevišķi mākoņi vietām nesīs nelielu lietu, tomēr naktī uz trešdienu līs jau daudzviet, vietām pat stipri. Dominēs lēns vējš. Kā naktīs, tā arī dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, minimālā gaisa temperatūra nakts stundās būs lielākoties +7…+13 grādu robežās, norāda sinoptiķi.

Dienās lielākajā valsts daļā gaiss iesils līdz +19…+24 grādiem, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. Iespējams, ka tiks uzstādīti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi.  

Lasiet arī: BNN pēta | Garlaicīgajai Lietuvas prezidenta vēlēšanu kampaņai beidzot kāds pavērsiens – TV debates tiešraidē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas