Drošības eksperts: Krievijas nākamais uzbrukums jau notiek

Igaunijas drošības eksperts Rainers Sakss (Rainer Saks) norādījis, ka Krievija jau ir sākusi nākamo lielo uzbrukumu Ukrainai, un tas norisinās jau kādu laiku, vēsta Igaunijas medijs ERR News.

Ukrainas amatpersonas un starptautiskie mediji ziņo, ka uzbrukums ir neizbēgams, un, visticamāk, sakritīs ar iebrukuma gadadienu, 24.februāri. Sakss savukārt norādīja, ka runas par jaunu, iespaidīgu uzbrukumu galvenokārt nāk no Krievijas puses.

Eksperts Igaunijas televīzijas raidījumam Ringvaade sacīja: «Manuprāt, tas notiek jau kādu brīdi. Krievijai nav laika.

Ja kāds runā par uzbrukumu pēc divām, trim nedēļām, tad tas būs brīdis, kad Ukrainas ceļos sāksies pavasara atkusnis un tie būs neizbraucami. Kļūs siltāks.

Es nevaru iztēloties, ka uzbrukums varētu būt daudz lielāks nekā tagad.»

Sakss sacīja, ka milzīgi zaudējumi Krievijas pusei rodas tādēļ, ka tā ļoti aktīvi uzbrūk, un ir maz ticams, ka agresors spēj ievērojami palielināt uzbrukuma apjomu. Viņš piebilda, ka, ja Krievija vēlas virzīties uz priekšu, jāsāk būtu tagad, nevis pēc trīs nedēļām.

Ukraina ziņojusi, ka Krievija nosūtījusi papildus 300 tūkstošus karavīru, tomēr Sakss sacīja, ka tie nav paredzēti kaujām Ukrainas teritorijā, lielākā daļa izvietoti Krievijas pierobežā un okupētajās teritorijās. Eksperts norādīja, ka Ukraina diezgan veiksmīgi cīnās ap Bahmutu, tomēr situācija joprojām ir bīstama, jo apdraudēti apgādes ceļi.

Lasiet arī: Krievija ieved papildspēkus Ukrainas austrumos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas