ES nosaka Baltkrievijai jaunas sankcijas

Eiropadome paplašinājusi Baltkrievijai noteiktās sankcijas, šādi turpinot vērsties pret Minsku par tās atbalstu Krievijas karam pret Ukrainu.

Jaunie pasākumi nodrošinās ciešāku Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju saskaņošanu, kā arī sekmēs to, ka nav iespējams Krievijai noteiktās sankcijas apiet caur Baltkrieviju.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem uz Baltkrieviju būs aizliegts eksportēt vairākas preces un tehnoloģijas, kas var sekmēt valsts militāri tehnisko attīstību.

Eiropadome arī noteikusi jaunus aizliegumus attiecībā uz šaujamieroču un munīcijas, kā arī izmantošanai aviācijas un kosmosa rūpniecībā paredzēto preču un tehnoloģiju eksportu.

Jaunās sankcijas noteiktas paātrinātā režīmā, jo ir jānodrošina, ka sankcijas netiek apietas, teikts Eiropas Komisijas (EK) paziņojumā.

“Krievijai noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas apliecinājušas savu efektivitāti. Tās ierobežo Krievijas iespējas vest karu pret Ukrainu, arī iespējas ražot jaunus un remontēt esošos ieročus, kā arī rada šķēršļus materiālu transportēšanai,” norādīja EK.

EK apņēmusies īstenot visus pūliņus, lai nodrošinātu sankciju izpildi un cīnītos pret mēģinājumiem tās apiet.

11.Krievijas sankciju paketes ietvaros jūnijā ES noteica jaunus pasākumus cīņai ar to apiešanu.

ES “turpinās atbalstīt Ukrainu un tās tautu kopā ar saviem starptautiskajiem partneriem, cita starpā arī ar papildu politisko, finansiālo, militāro un humāno atbalstu tik, cik tas būs nepieciešams”, teikts EK paziņojumā.

Lasiet arī: BNN pēta | Vāgnera grupas draudu ēnā Lietuvas aizsardzības ministrs cenšas nerunāt lieku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas