Eurostat: Latvija decembrī starp 11 ES valstīm ar mazumtirdzniecības kāpumu

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pērn decembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 1,1%, tai esot starp 11 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Horvātijā (+8,9%), Kiprā (+3,8%), Spānijā (+3,4%) un Lietuvā (+2,8%).

Tikmēr straujākais kritums reģistrēts Slovēnijā (-15%), Igaunijā (-4,2%) un Slovākijā (-3,8%), bet Somijā mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājies nemainīgs.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 0,7%, bet eirozonas valstīs – par 0,8%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs decembrī ES samazinājies par 1%, bet eirozonā – par 1,1%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Slovēnijā (-3,6%), Dānijā (-3,2%) un Luksemburgā (-3,1%), bet straujākais pieaugums fiksēts Slovākijā (+2%), Horvātijā un Ungārijā (abās valstīs +1,4%), kā arī Portugālē (+0,7%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā palielinājies par 0,1%, Lietuvā – par 0,3%, bet Igaunijā – par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

Lasiet arī: Portfeļus krūmos un uz Briseli prom. Kāpēc trīs Latvijas ministri kandidē uz EP vēlēšanām?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas