FOTO| Praida gājiens Rīgā noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem

Sestdien, 3.jūnijā  praida gājienā Rīgā noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem. Tajā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Gājiena dalībnieki nesa rokās plakātus ar uzrakstiem – Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi, “Valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību” un citus.

Gājienu Rīgas ielās sagaidīja iedzīvotāji, kuri no savu dzīvesvietu logiem izkāruši karogus, uzgavilēja gājienam un pūta ziepju burbuļus.

Kā medijiem atzina gājiena dalībnieki, pasākums radījis kopības sajūtu. Tas ir bijis pacilājošs un pozitīvu emociju pilns. 

Vērtējot ar iepriekšējiem pasākumiem Rīgā, gājiena dalībnieki pauda pārliecību, ka šie pasākumi sasniedz savu mērķi, jo attieksme pret gājienu kļuvusi pieņemošāka, vai vismaz neitrāla. 

“Mūsu ir daudz. Ar katru gadu kļūstam arvien krāsaināki, drošāki un pašpārliecinātāki. To nevar ignorēt,” teica kāda pasākuma dalībniece.

Gājiens arī sasniedzis vēl vienu no saviem mērķiem, paust atbalstu saviem draugiem un kopienas locekļiem.

Pasākumu vēroja liels skaits Valsts un Pašvaldības policistu.

Protestēt pret gājienu bija ieradušies salīdzinoši nedaudz cilvēku. Viena daļa bija organizēti, vienādos tērpos un vienādiem saukļiem, citi vienkārši uzturējās gājiena tuvumā un ik pa laikam izsauca kādus neapmirinātus saukļus. 

Iepriekš jau vēstīts, ka  sestdien, 3.jūnijā Rīgā norisinājās cilvēktiesību nedēļas Riga Pride jeb Rīgas praida nedēļas galvenais notikums – lielais gājiens Mēs visi esam Latvija,  informēja Riga Pride 2023 līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos.

Kā komunikācijas metode tiek izmantota “runāšana caur puķēm”.

Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku identificēšanai.

Lasiet arī: Praida gājienā aicinās iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas