Gruzija ierosina jaunu Krievijas stila likumprojektu LGBTQ+ tiesību ierobežojumiem

Gruzijas valdošā partija ir ierosinājusi likumprojektu par tiesību atņemšanu viendzimuma pāriem, tādējādi būtiski atkāpjoties no Eiropas Savienības (ES) normām, Gruzijas parlamenta priekšsēdētājam un valdošās partijas “Gruzijas sapnis” līderim Šalvai Papuašvili (Shalva Papuashvili) otrdien, 4.jūnijā, ierosinot tiesību aktu paketi, kas vērsts pret tā dēvēto “LGBT propagandu”, ziņo “Politico“.

Šis Gruzijas parlamenta ierosinājums tika izziņots dienu pēc tam, kad tika pieņemts un likumā ierakstīts “ārvalstu aģentu” likums.

Saskaņā ar ierosinātajiem ierobežojumiem viendzimuma laulības netiks reģistrētas un adoptēt bērnus drīkstēs tikai “heteroseksuāli” cilvēki. Dzimuma maiņa tiktu aizliegta, tāpat kā jebkādas “medicīniskas manipulācijas dzimuma maiņas nolūkā”, teica Papuašvili.

Vienlaikus no publiskās telpas tiktu dzēstas atsauces uz LGBTQ+ kopienu.

Skolām būtu aizliegts sniegt informāciju, kas, it kā, “veicina identificēšanos ar pretējo dzimumu, viendzimuma attiecībām vai incestu”.

Raidorganizācijām, reklāmdevējiem un kinoteātriem arī būs pienākums pirms pārraidīšanas pārstrādāt jebkuru saturu, kurā atspoguļotas viendzimuma attiecības, neatkarīgi no paredzētā auditorijas vecuma.

Kaimiņvalsts Krievija ir ieviesusi līdzīgus aizliegumus attiecībā uz to, ko tā uzskata par “propagandu”, kas vērsta pret tradicionālām vērtībām, pagājušajā gadā faktiski pasludinot “starptautisko LGBTQ+ kustību” par nelikumīgu un vēršoties pret personām un organizācijām šajā kopienā.

Saskaņā ar Gruzijas Krievijas iedvesmoto “ārvalstu aģentu” likumu organizācijām un NVO, kas saņem vairāk nekā 20% finansējuma no ārvalstīm, ir jāreģistrējas kā “ārvalstu ietekmes aģentiem”, tādējādi paverot ceļu to deleģitimizācijai un sarežģītām finanšu revīzijām.

ES ir brīdinājusi, ka Gruzijas “ārvalstu aģentu” likumprojekts, kas izraisīja masu protestus, nopietni kaitēs tās iespējām pievienoties blokam – tikai sešus mēnešus pēc tam, kad tai tika piešķirts kandidātvalsts statuss, Briselei mudinot Gruziju uzlabot cilvēktiesību aizsardzību, it īpaši attiecībā uz marginalizētām kopienām.

Taču valdošā partija “Gruzijas sapnis” apsūdz Rietumu partnerus, ka tie izmanto NVO, lai izplatītu “LGBT propagandu”, kūdītu uz apvērsumu un provocētu konfliktu ar Krieviju, tādējādi atkārtojot Kremļa retoriku.

Lasiet arī: ASV nosaka vīzu ierobežojumus saistībā ar Gruzijas “ārvalstu aģentu” likumprojektu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas