Heineken beidzot pamet Krieviju

Piektdien, 25.augustā, Heineken paziņojis, ka ir pabeidzis savu izstāšanos no Krievijas tirgus vairāk nekā gadu pēc tam, kad pirmo reizi paziņoja par izstāšanos, vēsta Politico.

Nīderlandes alus brūvēšanas uzņēmums paziņoja par

sava biznesa Krievijā pārdošanu ražotājam Arnest Group par 1 eiro. Paredzams, ka pārdošana uzņēmumam izmaksās 300 miljonus eiro.

Visi aktīvi, tostarp septiņas alus darītavas Krievijā, tikšot nodoti Krievijas uzņēmumam, kas apņēmies trīs gadus garantēt darbu 1 800 Heineken darbiniekiem Krievijā.

“Nesenie notikumi liecina par ievērojamām problēmām, ar kurām saskaras lieli ražošanas uzņēmumi, lai izietu no Krievijas,” teica izpilddirektors Dolfs van den Brinks (Dolf van den Brink),

“lai gan tas prasīja daudz vairāk laika, nekā bijām plānojuši, šis darījums nodrošina mūsu darbinieku iztiku un ļauj mums iziet no šīs valsts atbildīgā veidā.”

Heineken pirmo reizi par saviem plāniem pamest Krieviju paziņojis 2022.gada martā, līdz ar daudziem citiem uzņēmumiem un uzņēmējiem, kas pēc prezidenta Vladimira Putina iebrukuma Ukrainā, izteikuši vēlmi pamest Krievijas tirgu.

Uzņēmums ticis kritizēts par to, ka tā aiziešanai no Krievijas bija nepieciešams ilgāks laiks, nekā paredzēts, pie kā uzņēmums vainojis “notikumu pavērsienus”.

Heineken plānojot pārtraukt arī Amstel zīmola ražošanu Krievijā sešu mēnešu laikā. Līgums ietver trīs gadu licenci reģionālajiem zīmoliem, lai nodrošinātu uzņēmējdarbības nepārtrauktību, bez Heineken atbalsta, kā arī tas nesaņemšot nekādus ieņēmumus, autoratlīdzību vai maksājumus no Krievijas.

Lasiet arī: VIDEO | Putins beidzot runā par Prigožina nāvi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas