Hezbollah raida raķetes uz Izraēlu; Izraēla turpina bombardēt Gazu

Trešdien, 11.oktobrī, Izraēla apšaudīja Libānas dienvidu pilsētas, reaģējot uz jaunu bruņotā grupējuma Hezbollah raķešu uzbrukumu, pārrobežu vardarbībai turpinoties jau ceturto dienu. Hezbollah paziņoja, ka tā ir raidījusi raķetes uz Izraēlu, atbildot uz tās locekļu nogalināšanu nedēļas sākumā, un solīja “izlēmīgi” atbildēt uz uzbrukumiem Libānas teritorijai, jo īpaši uz uzbrukumiem, kuros ir upuri, ziņo Reuters.

Izraēlas bruņotie spēki paziņoja, ka uzbrūk Libānai pēc tam, kad trešdien ar prettanku uguni tika apšaudīta viena no tās ziemeļu pozīcijām. Kā ziņots Hezbollah izšāva divas precīzijas raķetes uz Izraēlu, savukārt Libānas dienvidu daļas iedzīvotāji ziņoja par Izraēlas apšaudi. Drošības avots aģentūrai Reuters pastāstīja, ka Izraēlas artilērijas šāviņi trāpīja pa raķešu palaišanas punktu. 

Saistītā notikumā gan Hezbollah, gan Hamas otrdien paziņoja, ka uzņemas atbildību par uzbrukumiem no Libānas – Hezbollah izšāva vadāmu raķeti uz Izraēlas tanku, bet Hamas raidīja raķešu zalves uz Izraēlu.

Tikmēr Izraēlā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 1 200

un vairāk nekā 2 700 ievainoto pēc tam, kad Hamas kaujinieki sestdien, 7.oktobrī, sāka uzbrukumu. Reaģējot uz to, Izraēlas atbildes triecienos Gazas joslā līdz šim nogalināti 1 055 cilvēki un 5 184 tikuši ievainoti, ziņo palestīniešu amatpersonas.

Izraēla ir solījusi atriebību par bezprecedenta palestīniešu kaujinieku uzbrukumu, un tās militārie spēki ziņoja par desmitiem iznīcinātāju uzlidojumiem vairāk nekā 200 mērķiem Gazas pilsētas apkaimē, ko Hamas izmantoja uzbrukumu veikšanai. Izraēlas armija paziņoja, ka tās karaspēks ir nogalinājis vismaz 1000 palestīniešu kaujinieku.

Lasiet vairāk: Izraēla pēc nakts gaisa triecieniem nostiprina Gazas robežu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas