Igaunija izraida Krievijas vēstniecības darbinieku

Igaunijas Ārlietu ministrija pasludinājusi vienu no Krievijas vēstniecības Tallinā darbiniekiem par persona non grata un devusi piecas dienas laika valsts atstāšanai, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Ministrija izsauksi vēstniecības galveno lietvedi un izsniegusi diplomātisko notu, kurā teikts, ka vēstniecības diplomātiskā personāla pārstāvis Igaunijā atzīts par nevēlamu personu. Ministrijas paziņojumā sacīts: «Attiecīgās personas darbības pārkāpušas Vīnes konvencijas nosacījumus par diplomātiskajām attiecībām, un personai tiek dots laiks līdz 29.martam, lai atstātu Igauniju.»

Paziņojumā norādīts, ka attiecīgais diplomāts ir tieši un aktīvi iesaistījies darbībās, kas apdraud Igaunijas drošību un kārtību valstī, kā arī

izplatījis propagandu, kas attaisno Krievijas agresiju un rada šķelšanos Igaunijas sabiedrībā.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu (Urmas Reinsalu) piektdien, 24.martā, ERR News apstiprināja, ka izraidīšanai pakļautais diplomāts ir Aleksandrs Savinovs. Viņš kopš 2022.gada ir Krievijas vēstniecības padomnieks.

Janvāra sākumā Igaunijas Ārlietu ministrija lika Krievijai samazināt personāla apjomu Igaunijā, lai sasniegtu paritāti ar Igaunijas vēstniecību Maskavā. Kopā Igauniju pameta 13 krievu diplomāti un 8 vēstniecības tehniskie darbinieki. 23.janvārī Krievija izraidīja Igaunijas vēstnieku un arī paziņoja par sava vēstnieka atsaukšanu no Tallinas.

Šobrīd gan Krievijas vēstniecībā Tallinā, gan Igaunijas vēstniecībā Maskavā strādā 8 diplomāti.

Lasiet arī: Krievija izraida Igaunijas vēstnieku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas