Itālija samazinās imigrantu iespējas pieprasīt patvērumu

Itālijas valdība apstiprinājusi likumprojektu, kura mērķis ir samazināt migrantu skaitu, kuri var pieprasīt patvērumu, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Likumprojekts, kuram vēl jāgūst atbalsts parlamenta apakšpalātā, lai tas stātos spēkā, izveidots pēc kuģa avārijas netālu no Itālijas dienvidu krastiem, kurā bojā gāja vairāk nekā 90 migranti. Itālijas premjerministre Džordžija Meloni (Giorgia Meloni) sacīja, ka likumprojekts, kurā iekļauti arī stingrāki sodi cilvēku kontrabandistiem, ir paredzēts, lai atturētu cilvēkus no uzticēšanās noziedzniekiem un centieniem nelegāli iekļūt Itālijā.

Kritiķi norāda, ka likumprojekts ir represīvs un nekādā veidā nesamazinās migrantu plūsmu, kas meklē labāku dzīvi Eiropā, bet tā vietā arvien vairāk ienācēju valstī atradīsies nelegāli. Viens no visvairāk aspriestajiem punktiem ir lēmums ierobežot “īpašās aizsardzības” uzturēšanās atļaujas, kas tika piedāvātas imigrantiem, kas nekvalificējas patvēru prasīšanai, bet kam izcelsmes valstī pastāv humānie riski, vai kam Itālijā ir ģimene.

Valdība norādījusi, ka

sistēma tiek ļaunprātīgi izmantota, un 2022.gadā izsniegtas 10 506 “īpašās aizsardzības” uzturēšanās atļaujas,

salīdzinot ar 7494 uzturēšanās atļaujām, kas nosaka bēgļa statusu, un 7039 uzturēšanās atļaujām, kas sniedz cita veida starptautisko aizsardzību.

Likumprojekts paredz arī valsts apmaksātu valodas kursu pārtraukšanu un samazina juridskās palīdzības apjomu, kas būs pieejams imigrantiem oficālajos uzturēšanās centros.

Itālija piedzīvo jaunu imigrantu vilni, no 1.janvāra līdz 19.aprīlim valstī nelegāli ieceļojušas 34 715 personas. Pērn šajā pašā laika periodā ar laivām pāri Vidusjūrai Itālijā ieradās 8669 personas. Šīs nedēļas sākumā Itālijas lauksaimniecības ministrs Frančesko Lolobridžida (Francesco Lollobrigida) paziņoja, ka itālieši atrodas etniskās aizvietošanas priekšā, tādējādi saņemot kritiku no centriski kreisajām partijām, kas viņu apsūdzēja baltās rases pārākuma sludināšanā. Ministrs apsūdzības noraidījis. Opozīcijas pārstāvji aicinājuši valdību darīt vairāk, lai imigrantus iekļautu darba tirgū, jo Itālijā populācijas samazināšanās dēļ pietrūkst simtiem tūkstošu jaunu darbinieku.

Lasiet arī: Lielbritānijā šogad var ierasties līdz 56 tūkstošiem migrantu laivu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas