Lielbritānijā šogad var ierasties līdz 56 tūkstošiem migrantu laivu

Lielbritānija sagaida, ka pāri Lamanšam valstī ieradīsies līdz 56 tūkstošiem nelegālo imigrantu laiviņu, un nāksies izmitināt pat 114 tūkstošus patvēruma meklētāju, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks (Rishi Sunak) migrantu laivu apturēšanu ir padarījis par vienu no savām galvenajām politiskajām prioritātēm, īpaši pēc tam, kad imigrantu skaits, kas ieradās Lielbritānijas dienvidu piekrastē, pērn sasniedza 45 tūkstošus, kas ir 500% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējiem diviem gadiem. Šogad Lielbritānijā, šķērsojot Lamanšu, jau ieradušās 5000 personas.

Trešdien, 19.aprīlī, Londonas tiesā iesniegtajos dokumentos Lielbritānijas valdība skaidro, ka martā valstī tika izmitināti 109 tūkstoši patvēruma meklētāju, no tiem 48 tūkstoši – viesnīcās, kas ik dienu izmaksā 6,2 miljonus mārciņu.

Dokumentā, ko valdība iesniegusi kā skaidrojumu pret to vērstajā tiesvedībā, teikts: “Sagaidāms, ka to personu skaits, kam vajadzīgs atbalsts, pieaugs vēl vairāk. Iekšlietu ministrijas operatīvie plāni balstās uz scenāriju, ka

2023.gadā ieradīsies līdz 56 tūkstošiem mazu laivu. atbalstāmo personu skaits būs starp 120 000 un 140 000.”

Dusmas par pieaugošo imigrāciju ir kļuvušas par būtisku jautājumu britu politikā, un martā Sunaka konservatīvā valdība izziņoja jaunu likumu, kas aizliedz personām, kas nelielos peldlīdzekļos ierodas pāri Lamanšam, pieprasīt patvērumu. Šīs personas tiks nogādātas atpakaļ izcelsmes zemē vai drošā trešajā valstī.

Pērn Lielbritānijas valdība vienojās nosūtīt desmitiem tūkstošus nelegālo imigrantu uz Ruandu, tomēr līdz šim reāla deportācija nav notikusi, jo tiesa vēl lemj par šādas rīcības likumību. Tikmēr valdība izskata iespējas izmitināt patvēruma meklētājus tukšās militārajās bāzēs vai lielākos, pietauvotos peldlīdzekļos. Tas gan izsaucis atsevišķu pašvaldību dusmas. Breintrijas dome, kura pārvalda teritoriju uz ziemeļaustrumiem no Londonas, tieši tādēļ vērsusies tiesā – lai novērstu tur esošās aviobāzes pārveidošanu par imigrantu apmetni.

Lasiet arī: Lielbritānija plāno izmitināt imigrantus bijušajās militārajās bāzēs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas