Itālijas žurnālistei jāmaksā premjerministrei Meloni 5 000 eiro par viņas auguma izsmiešanu

Milānas tiesa ceturtdien, 18.jūlijā, ir piespriedusi žurnālistei Džūlijai Kortezai (Giulia Cortese) samaksāt Itālijas premjerministrei Džordžijai Meloni (Giorgia Meloni) 5 000 eiro kompensāciju par to, ka viņa 2021.gadā izsmēja Meloni augumu “Twitter”, tagad “X”, ierakstos, kas tika atzīti par “ķermeņa kaunināšanu”, atsaucoties uz Itālijas ziņu aģentūra ANSA un citu vietējo plašsaziņas līdzekļu ziņota, vēsta “Reuters” un “Politico”.

“Itālijas valdībai ir nopietnas problēmas ar vārda brīvību un žurnālistikas disidentismu,” Korteza ceturtdien rakstīja vietnē “X”. Viņa sacīja, ka neatkarīgajiem žurnālistiem Itālijā pašlaik ir grūti laiki, piebilstot: “Cerēsim, ka gaidāmas labākas dienas. Mēs nepadosimies!”

2021.gada oktobrī Meloni paziņoja, ka vērsīsies tiesā pret Kortezu par to, ka viņa vietnē “X” publicēja rediģētu attēlu, kurā Meloni bija attēlota ierāmētas fašistu līdera Benito Musolīni (Benito Mussolini) fotogrāfijas priekšā.

Korteza atbildēja ar turpmākiem tvītiem, tostarp vienu, kurā teikts: “Tu mani nebiedē, Džordžija Meloni. Galu galā tu esi tikai 1,2 metrus gara. Es tevi pat neredzu.” Citā ierakstā viņa nosauca premjerministri par “mazu sievieti”.

Dažādās plašsaziņas līdzekļu tīmekļa vietnēs tiek minēts, ka Meloni augums ir no 1,58 m līdz 1,63 m.

Korteza var pārsūdzēt spriedumu, un Meloni advokāts sacīja, ka premjerministre labdarībai ziedos visus guvumus.

“Šis ir bijis ļoti saspringts trīs gadu periods,” Korteza sacīja portālam “Politico”, norādot, ka Meloni atbalstītāji viņu ir apvainojuši – daži no tiem bijuši izteikti seksistiski – un draudējuši viņai un viņas mazajai meitai.

Korteza sacīja, ka viņa piedāvājusi publicēt atvainošanās vēstuli, taču Meloni piedāvājumu noraidījusi.

Preses asociācijas ir brīdinājušas, ka kopš Meloni nākšanas pie varas 2022.gada oktobrī ir pieaugusi valdības iejaukšanās un tiesas prāvas pret žurnālistiem. Šogad “Reportieri bez robežām” publicētajā “Pasaules preses brīvības indeksā” Itālija ir nokritusies par piecām pozīcijām – uz 46.vietu.

Šī nav Meloni pirmā vēršanās tiesā pret žurnālistiem. Pagājušajā gadā Romas tiesa piesprieda naudas sodu 1 000 eiro un atlīdzināt tiesvedības izdevumus bestselleru autoram Roberto Saviano pēc tam, kad viņš 2021.gadā televīzijā apvainoja Meloni par viņas stingro nostāju nelegālās imigrācijas jautājumā.

Lasiet arī: BNN pēta | Inaugurēts uz otro prezidenta pilnvaru termiņu, Nausēda vēlas nomainīt divus ministrus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas