Jaunā gada sākums gaidāms ar pakāpenisku auksta gaisa ieplūšanu Latvijas teritorijā

Nedēļas vidū jārēķinās ar mākoņainu laiku, tikai vietām debesis skaidrosies. Palaikam gaidāmi nokrišņi, austrumos snigs vairāk, un atsevišķos rajonos sniega segas biezums palielināsies vēl par vairākiem centimetriem, informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem, jo nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies un ceļi būs slideni! Dominēs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas ceturtdien iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, abas dienas piekrastes tuvumā brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Dienās maksimālā gaisa temperatūra būs -1…+4 grādi, bet naktis būs vēsākas, daudzviet gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1…-5 grādi.

Gada izskaņā, dominējot dienvidu gaisa masu plūsmai, teritorijā ieplūdīs siltāks gaiss. Gan naktīs, gan dienās lielākajā teritorijas daļā termometra stabiņš turēsies virs 0 grādu atzīmes, līdz ar to sniegs lielākoties nokusīs. Debesis klās mākoņi, kas Latvijā nesīs lietu, un vējš nedaudz pierims, lai gan vietām piekrastes teritorijās tas joprojām saglabāsies brāzmains.

Ja gadu noslēgsim ar siltāku laiku, tad jaunā gada sākums gaidāms ar pakāpenisku auksta gaisa ieplūšanu Latvijas teritorijā.

Aicina pievērst uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas