Kariņš: Sarunās ar ZZS nav iezīmējušās pretrunas nevienā no reformu jomām

Piektdien, 9.jūnijā notikušajā Jaunās vienotības (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarunās par iespējamu kopīgu darbu nav iezīmējušās pretrunas nevienā no reformu jomām, pēc sarunām apgalvoja JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un Apvienotais saraksts (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem, kam NA un AS kategoriski iebilst.

Kariņš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti,

nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

JV politiķis tomēr atzina, ka par vairākiem no šiem jautājumiem vēl būs nepieciešamas tālākas un padziļinātākas diskusijas.

Kariņa skatījumā, neskatoties uz to, ka pašreizējā valdība spēj strādāt un pieņemt lēmumus, tomēr tai trūkstot dinamisma un ambīciju.

Ceturtdien Kariņam notika sarunas ar Progresīvajiem par koalīcijas paplašināšanas iespējām.

Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis pēc sarunām izteicās, ka būtisku pretrunu minētajos jautājumos abām partijām neesot, tomēr ZZS un JV turpinās sarunas, lai saprastu, vai ir iespējams nonākt pie vienotiem risinājumiem cilvēktiesību jautājumos, kurus aktualizējusi JV, un par izglītības un veselības pakalpojumu pieejamību reģionos, ko savukārt izceļ ZZS.

Valainis šodienas tikšanos ar JV novērtēja kā vērtīgu sarunu, kurā starp pusēm neiezīmējās pretrunas Kariņa pieteiktajās reformu jomās.

Iespriekš jau vēstīts, ka Ministru prezidents Kariņš uzsvēris, ka viņa mērķis nekādā gadījumā nav iet prom no pašreizējās koalīcijas, bet, paturot abus koalīcijas partnerus, iesaistīt tajā vēl papildu spēkus.

Lasiet arī: Čakša: LIZDA draudošā komunikācija nepalīdz sasniegt mērķi

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas