Ķīna atlaiž aizsardzības ministru divus mēnešus pēc viņa pazušanas

Otrdien, 24.oktobrī, no amata tika atbrīvots Ķīnas aizsardzības ministrs Li Šanfu gandrīz divus mēnešus pēc tam, kad viņš pēdējo reizi bija redzēts sabiedrībā, kas šķiet, ir daļa no centieniem atstādināt augstas Ķīnas amatpersonas, ziņo Politico.

Otrdien Ķīnas nacionālā raidorganizācija CCTV ziņoja, ka Li Šanfu ir atstādināts no aizsardzības ministra un valsts padomes locekļa amata, nesniedzot sīkākus paskaidrojumus un nenorādot, kas viņu aizstās.

Tiek ziņots, ka Ķīnas aizsardzības ministrs Li Šanfu pēdējo reizi Pekinā tika redzēts 29.augustā, pirms viņa ministrija pēkšņi atcēla septembrī plānoto vizīti Vjetnamā “veselības stāvokļa dēļ”.

Jau otro reizi trīs mēnešu laikā no Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina administrācijas

pēc neizskaidrojamas prombūtnes no amata ir atbrīvota augsta ranga amatpersona.

Gada sākumā Ķīnas ārlietu ministrs Cjins Gans tika atbrīvots no amata arī pēc tam, kad vairākas nedēļas bija pazudis no sabiedrības, ko Pekina skaidroja ar “veselības apsvērumiem”.

Kā otrdien ziņoja CCTV Cjins Gans, kurš sākotnēji bija saglabājis valsts padomes locekļa amatu, ir atbrīvots arī no šī amata, kā arī tika ziņots par Ķīnas zinātnes un tehnoloģiju ministra un finanšu ministra atlaišanu.

Lasiet arī: Ķīna aicina uz pamieru Izraēlā, pirms tikšanās ar Putinu Josla un ceļš forumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas