Krievija apšauda Ukrainu; visā valsts teritorijā skan trauksmes sirēnas

Krievijas spēki naktī apšaudījuši kritisko infrastruktūru vairākās Ukrainas daļās, un vismaz 17 raķetes trāpījušas Zaporižjai, vēsta aģentūra Reuters.

Visā valstī piektdienas, 10.februāra rītā, turpināja skanēt gaisa trauksmes sirēnas, tādējādi aicinot iedzīvotājus meklēt drošu patvērumu, jo saglabājas jaunu triecienu risks. Odesas apgabala gubernators Maksims Marčenko brīdināja vietējos iedzīvotājus: «Ienaidnieka aviācijas spēki ir gaisā, un jūrā izvietoti kuģi, kas pārvadā Kaliber raķetes. Ienaidnieks ir palaidis raķetes. Gaisa trauksme būs spēkā ilgi. Lūdzu, neignorējiet sirēnas un meklējiet patvērumu.»

Saskaņā ar vietējo amatpersonu teikto, cietusi kritiski svarīgā infrastruktūra Hmeļņickā rietumos, Harkivā ziemeļaustrumos un Dņipropetrovskas apkārtnē valsts centrālajā daļā.

Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats televīzijai sacīja, ka Ukrainas Gaisa spēki notriekuši piecus no septiņiem Krievijas palaistajiem lidrobotiem, un piecas no sešām Kaliber raķetēm. Tāpat okupantu armija uz Harkivas un Zaporižjas apgabaliem izšāvusi 35 S-300 raķetes, kuras Ukrainas spēki nevar pārtvert.

Amatpersonas ziņojušas, ka pēc uzbrukumiem infrastruktūrai visā valstī veikti elektroapgādes ārkārtas atslēgumi. Kijivas militāras administrācijas vadītājs Serhijs Popko sacīja: «Ir lieli raķešu uzbrukuma draudi. Es vēlreiz vēlos uzsvērt – neignorējiet gaisa trauksmes sirēnas.»

Lasiet arī: Zelenskis Parīzē tiekas ar Makronu un Šolcu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas