Krievija īpaši spēcīgi apšauda Kijivu

Krievija veikusi īpaši spēcīgus gaisa triecienus pa Kijivu, izmantojot lidrobotus, spārnotās raķetes un, iespējams, ballistiskās raķetes, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pilsētas amatpersonas norādījušas, ka spēcīgie triecieni 16.maija rītā bija jau astotais uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai maijā. Kijivas militārās administrācijas vadītājs Serhijs Popko saziņas lietotnē Telegram rakstīja: “Uzbrukums bija ievērojams ar intensitāti – maksimālais skaits raķešu iespējami īsā laika posmā. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, lielākā daļa ienaidnieka raķešu un lidrobotu ir pārtverta.” Nav precīzi zināms, cik objekti ir notriekti un cik sasniedza mērķus.

Krievija aprīļa beigās, pēc vairākas nedēļas ilga pārtraukuma, atsāka Ukrainas pilsētu apšaudes, bieži par galveno mērķi izvēloties Kijivu. Lielāko daļu uzbrukumu izdevies atvairīt.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko informēja, ka

krītošās atlūzas aizdedzinājušas vairākas automašīnas un sabojājušas ēku Solomjansku aokaimē Kijivas rietumu daļā.

Trīs cilvēki ievainoti.

Kļičko arī pastāstīja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas atvairījušas lidrobotu uzbrukumu Borispiļai, kas atrodas uz dienvidaustrumiem no Kijivas. Borispiļā atrodas Kijivas galvenā pasažieru lidosta, kas šobrīd ir slēgta.

Agrā 16.maija rītā gaisa trauksmes sirēnas skanēja gandrīz visā Ukrainas teritorijā, un Kijivas apkaimē neapklusa vairāk nekā trīs stundas.

Lasiet arī: Krievija ziņo par zaudējumiem kaujas laukā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas