Krievija ziņo par zaudējumiem kaujas laukā

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņojusi, ka kaujās Austrumukrainā bojā gājuši divi augsta ranga militārie virsnieki, raksta Politico.

Maskavas amatpersonas svētdien, 14.maijā, ziņoja, ka atsitot ukraiņu uzbrukumus ap Bahmutu, tomēr atzina, ka zaudējumi skāruši pašu vienības. Ministrijas paziņojumā sacīts, ka uzbrukuma laikā tika ievainots 4.motorizētās brigādes komandieris Vjačeslavs Makarovs, kurš evakuācijas laikā no gūtajiem ievainojumiem mira. Kritis arī armijas daļas komandiera vietnieks, pulkvedis Jevgēņijs Brovko.

Tiekoties ar Eiropas politķiem Berlīnē, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 14.maija rītā sacīja, viņa spēki gatavojas spēcīgam pretuzbrukumam. Viņš arī noliedza, ka Ukrainas armija veiktu uzbrukumus Krievijas karaspēkam tās teritorijā: “Mums tam nav ne laika, ne spēka, un mums nav lieku ieroču, ar ko to darīt.

Mēs gatavojamies pretuzbrukumam, lai atgūtu nelikumīgi okupētās teritorijas,

balstoties uz konstitūcijā noteiktajām un starptautiski atzītajām robežām.”

Ukraina ziņojusi par teritoriāliem panākumiem ap Bahmutu, kas pēdējos mēnešos ir sīvāko kauju vieta. Pilsēta arī kļuvusi par karstu strīdu objektu starp Vāgnera grupas īpašnieku Jevgēņiju Prigožinu un Kremli. Prigožins regulāri apvaino Aizsardzības ministriju tīšā munīcijas aizturēšanā, un ir arī paziņojis, ka ģenerāļi maldina Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par situāciju frontē.

Kamēr Krievijas valdība apgalvo, ka vienību kustība ap Bahmutu ir tikai pārgrupēšanās un stratēģiska pozīciju maiņa, nokaitinātais Prigožins paziņojis, ka to sauc par atkāpšanos, nevis pārgrupēšanos.

Lasiet arī: Ukraina ziņo par Krievijas brigādes atkāpšanos; Kremlis atzīst grūtības

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas