Krievija naktī apšaudījusi Ukrainas pilsētas, arī Ļvivu

Krievija smagi apšaudījusi Ukrainas pilsētas, tostarp galvaspilsētu, un visā valsts teritorijā vairākas stundas skanēja gaisa trauksmes sirēnas, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ukrainas armijas vadība informējusi, ka, saskaņā ar sākotnējo informāciju, pretgaisa aizsardzības sistēmām izdevies notriekt 28 no 30 Krievijas raidītajiem lidrobotiem. Gaisa telpā ap Kijivu identificēti un iznīcināti apmēram 20 ienaidnieka mērķi.

Kijivas militārās administrācijas vadītājs Serhijs Popko norādīja, ka tas ir kārtējais uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai.

Ļvivas, kas atrodas vien 70 kilometrus no NATO dalībvalsts Polijas robežas, militārā administrācija informējusi, ka Krievija veikusi triecienus pa kritiski svarīgo infrastruktūru, un sākušies arī ugunsgrēki. Sākotnējā informācija liecina, ka cietušo nav.

Zaporižjas militārās administrācijas vadītājs Jurijs Malaško lietotnē Telegram rakstīja, ka Krievijas spēki mērķējuši pa telekomunikāciju infrastruktūru, lauksaimniecības un lopkopības īpašumiem. Arī Zaporižjā šobrīd nav ziņu par cietušajiem.

Reuters nav izdevies apstiprināt ziņojumu patiesumu, un Krievija nav sniegusi komentārus.

Lasiet arī: Krievija liedz ANO darbiniekiem piekļūt pēc Kahovkas HES sagraušanas applūdušajiem apgabaliem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas