Krievija turpina centienus no Ziemeļkorejas iegādāties munīciju karam Ukrainā

Krievija risina slepenas un aktīvas sarunas ar Ziemeļkoreju, lai iegādātos munīciju karam Ukrainā, trešdien paziņoja Baltā nama administrācija.

“Bruņojuma sarunas starp Krieviju un Korejas Tautas Demokrātisko Republiku (KTDR) aktīvi virzās uz priekšu,” sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs. Viņš piebilda, ka sarunās galvenokārt tiek runāts par artilērijas munīciju Maskavas bruņotajiem spēkiem.

Kērbijs atzīmēja, ka Ziemeļkoreja, neraugoties uz liegšanos, pērn piegādājusi kājnieku raķetes un šāviņus Krievijai privātā algotņu grupējuma Vagner vajadzībām.

Viņš sacīja, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu nesen aizbraucis uz Ziemeļkoreju, lai iegādātos papildu munīciju karam.

“Kopš šīs vizītes [Krievijas] prezidents [Vladimirs] Putins un KTDR līderis Kims Čenuns ir apmainījušies ar vēstulēm, solot palielināt savu divpusējo sadarbību,” Kērbijs sacīja reportieriem.

ASV, Lielbritānija, Dienvidkoreja un Japāna kopīgā paziņojumā ANO pavēstīja, ka jebkāds šāds darījums pārkāptu ANO Drošības padomes rezolūcijas, kas aizliedz ieroču darījumus ar Ziemeļkoreju. Maskava pati bija atbalstijusi šīs rezolūcijas.

Pēc Šoigu vizītes Phenjanā Ziemeļkoreju apmeklēja cita Krievijas amatpersonu grupa, lai turpinātu sarunas par ieroču iegādī.

“Krievija apspriež potenciālus darījumus par ievērojamu daudzumu dažādu tipu munīcijas no KTDR, lai to izmantotu pret Ukrainu,” paziņoja ASV, Lielbritānija, Dienvidkoreja un Japāna. “Šie potenciālie darījumi var ietvert arī izejvielu piegādi, kas atbalstītu Krievijas aizsardzības rūpniecisko bāzi.”

“Jebkādi šādi ieroču darījumi būtu nopietns Drošības padomes rezolūciju pārkāpums, kuras vienprātīgi tika pieņemtas pēc KTDR agrākajiem kodolizmēģinājumiem un ballistisko raķešu palaišanām,” savā paziņojumā atzina ASV, Lielbritānija, Dienvidkoreja un Japāna.

Lasiet arī: Kremlis saka, ka Prigožina lidmašīna, iespējams, tika notriekta apzināti

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas