Krievu Brīvprātīgo korpuss atkal veic militāru reidu Krievijā

Krievijas Belgorodas apgabalā piektdien, 2.jūnijā apšaudē gājušas bojā divas sievietes, paziņojis Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs.

“Šāviņa šķembas trāpīja garāmbraucošām automašīnām. Vienā no tām brauca divas sievietes, no gūtajiem ievainojumiem viņas gāja bojā uz vietas,” savā Telegram kanālā raksta Gladkovs. Vēl divi vīrieši guvuši ievainojumus.

Pēc viņa teiktā, incidents noticis Ukrainai līdzās esošā Šebekinas rajona Maslova Pristaņas ciemā.

Viņš arī pavēstīja, ka notikušas apšaudes Volokonovas un Valuiskas rajonos, kur nodarīti postījumi privātmājām un citiem objektiem.

Krievu Brīvprātīgo korpusa (RDK) karotāji, kas cīnās Ukrainas pusē un ceturtdien paziņoja par otro fāzi uzbrukumam Krievijas teritorijā, piektdien publicējuši virkni video, pavēstot, ka turpina iebrukumu Belgorodas apgabalā.

No gaisa uzņemtā attēlā RDK demonstrē tanku ar Brīvās Krievijas karogu Novaja Tavolžanka ciemā Belgorodas apgabalā.

RDK Telegram kanālā arī publicējis video ar apšaudi tajā pašā rajonā.

Vēl vienā ierakstā RDK pārstāvji paziņoja, ka Krievijas spēki ar artilēriju apšauda veselus rajonus, kur atklāj partizānu klātbūtni. Pēc viņu teiktā, tieši Krievijas spēki apšaudījusi automašīnas ar civilistiem, divus no viņiem nogalinot, kļūdaini noturot tos par partizāniem.

Ceturtdien tika ziņots par apšaudēm un kaujām Krievijas Belgorodas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu.

Platformā Telegram vairākos kanālos, arī prokremliskos, jau agrā ceturtdienas rītā parādījās ziņojumi par it kā notikušu tanku uzbrukumu robežas kontrolpunktam pie Šebekinas, kas jau iepriekš tika apšaudīta.

Vietējie Telegram kanāli ziņoja, ka ceturtdienas pēcpusdienā nograndis sprādziens Belgorodas pilsētā.

Kā teikts vienā Telegram kanālā, Belgorodā “nokritusi bumba no kaut kāda iznīcinātāja vai reaktīvā bezpilota lidaparāta”.

Ukrainas armijas un valsts varas pārstāvji ziņojumus par apšaudēm un iespējamām kaujām Krievijas teritorijā nav komentējuši.

Kad notika iepriekšējie RDK reidi pāri robežai, Kijiva skaidroja, ka Ukrainai ar tiem nav tieša sakara, ka korpuss nav bruņoto spēku sastāvā un ka tā rindās ir Krievijas pilsoņi.

Krievija 2022.gada 24.februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, uzbrukumu cita starpā veicot arī no Belgorodas apgabala. No šī reģiona tika veikts uzbrukums Harkivai un Sumiem.

Pērn septembrī pēc Ukrainas pretuzbrukuma Krievijas karaspēks pameta teju visu Harkivas apgabalu.

Pēdējā laikā vietvaras pārstāvji ziņo par Šebekinas apšaudīšanu teju katru dienu. Ukraina šīs ziņas nekomentē.

Lasiet arī: Masks atgūst pasaulē bagātākā cilvēka statusu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas