Laikraksts: Ukraina apšauda Krievijas pozīcijas ar munīciju no Ziemeļkorejas

Ukrainas artilērija Krievijas pozīciju apšaudīšanai izmanto Ziemeļkorejā ražotu munīciju, ziņo laikraksts Financial Times.

Ziemeļkorejā ražotos šāviņus, par kuru izmantošanu Ukrainā iepriekš nebija zināms, avīzes žurnālistiem parādīja karavīri, kas netālu no Bahmutas apšaudīja krievus no padomju laiku raķešu iekārtas Grad.

Marķējums liecina, ka lielākā daļa šīs munīcijas ir ražota 80. un 90.gados.

Šo šāviņu piemērs liecina, ka lielākajā sauszemes konfliktā Eiropā kopš Otrā pasaules kara vienlaicīgi tiek izmantota dažādu paaudžu militārā tehnika no visas pasaules, sākot no novecojušas padomju tehnikas un beidzot ar moderniem augstas precizitātes ieročiem, norāda laikraksts.

Ukrainas artilērijas komandieris Ruslans avīzei atzina, ka Ziemeļkorejas šāviņi bieži vien nenostrādā vai nesprāgst.

Žurnālisti tika brīdināti nenākt pārāk tuvu raķešu palaišanas iekārtām, jo Ziemeļkorejas munīcija ir “ļoti neuzticama un dažkārt dara trakas lietas”. Neraugoties uz to, ukraiņi turpina tos izmantot. “Mums ir vajadzīga katra raķete, ko varam dabūt,” sacīja Ruslans.

Ziemeļkoreja tiek uzskatīta par vienu no retajiem Krievijas sabiedrotajiem karā, tāpēc ir maz ticams, ka Ziemeļkoreja pati piegādājusi munīciju Ukrainai.

Artilēristi pastāstīja Financial Times, ka kāda “draudzīga” valsts “savākusi” šāviņus no kāda kuģa.

Ukrainas Aizsardzības ministrija izteica pieņēmumu, ka Ziemeļkorejas raķetes varētu būt krieviem atņemtas trofejas.

Lasiet arī: LSA: Latvijai jāuzņemas galvenā iniciatīva Baltijas koridora nodrošināšanai Ukrainas graudu eksportam

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas