Latvijā pakāpeniski sāk apkures sezonu

Turpinoties rudenīgam vēsumam, Latvijas pašvaldībās sākas apkures pieslēgšana.

No šodienas SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās, aģentūru LETA informēja RNP pārstāve Inita Kabanova.

Visas ēkas apkurei paredzēts pieslēgt trīs dienu laikā, savukārt konkrētu datumu katra māja uzzinās individuālā paziņojumā no RNP klientu vortāla “e-parvaldnieks.lv” vai mobilās lietotnes.

Vēlāk apkures pieslēgšana notiks renovētajās mājās – tās siltumu saglabā ilgāk, tāpēc kopumā apkures sezona tajās ir īsāka un iedzīvotājiem izmaksā mazāk.

Divu nedēļu laikā pēc apkures pieslēgšanas turpināsies apkures sistēmas stabilizēšanas darbi – to ietvaros atgaiso un sakārto apkures sistēmas, kurās radušies bojājumi vai kuras ietekmējuši iedzīvotāju vasaras laikā nepareizi un nesaskaņoti veikti remontdarbi.

Par apkures uzsākšanu RNP lemj atbilstoši iepriekš noteiktiem kritērijiem – vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nav iesilis vairāk par +14 grādiem un kādā brīdī tas atdzisis līdz +8 grādiem. Turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks ir sagaidāms arī nākamajās trīs diennaktīs.

Siltās dienās apkure atslēgsies automātiski.

RNP ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3 800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2023.gadā strādāja ar 74,22 miljonu eiro apgrozījumu un 5,05 miljonu eiro peļņu.

Savukārt Jēkabpils novadā sākta apkures sezona, siltumenerģiju kā pirmajiem nodrošinot bērnudārziem, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Ņemot vērā vēsos un vējainos laika apstākļus, novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers izdevis rīkojumu sākt apkures sezonu Jēkabpils novada pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību katlu mājās siltumenerģijas piegādes nodrošināšanai. Vispirms tiks nodrošināta siltumenerģijas piegāde visās pirmsskolas izglītības iestādēs, bet pēc tam – citās izglītības iestādēs.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz Pašvaldību likumu un Ministru kabineta noteikumu “Par siltumenerģijas piegādes nosacījumiem”. Normatīvie akti nosaka, ka apkures sezonas sākuma un beigu termiņu, kā arī ierobežotas siltumenerģijas piegādes režīmus atbilstoši konkrētiem apstākļiem nosaka pašvaldības, ņemot vērā siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumus.

Lasiet arī: BNN pēta | Vai Lietuvas jaunais Seims aizliegs “TikTok” un “Telegram” un ierobežos nepilngadīgo “Instagram” lietošanu?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas