Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti, ziņo LOK.

Uz LOK prezidenta amatu nepretendē pašreizējais organizācijas vadītājs Jānis Buks, bet pieteikts ilggadējais valdošās partijas “Jaunā vienotība” politiķis Jānis Reirs.

Reiru amatam pieteikusi Latvijas Kamaniņu sporta federācija, Latvijas Burāšanas savienība pieteikusi Ansi Dāli, Latvijas Hokeja federācija – Viesturu Koziolu, Latvijas Vieglatlētikas savienība – Arni Lagzdiņu, bet iepriekš dažādos politiskajos procesos iesaistītajam Raimondam Lazdiņam esot 16 dažādu federāciju atbalsts.

Kopumā LOK vēlētajiem amatiem izvirzītas 87 kandidatūras. No šobrīd 39 LOK biedru statusā reģistrētajām olimpisko sporta veidu federācijām tiesības izvirzīt kandidātus izmantojušas 37.

Arī LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīti pieci kandidāti, izpildkomitejas locekļu amatiem – 27 kandidāti, LOK individuālo locekļu statusam – 53 kandidāti, savukārt LOK Revīzijas komisijai – septiņi kandidāti.

Uz LOK ģenerālsekretāra amatu pretendē Raitis Keselis, Nauris Metnieks, Raimonds Lazdiņš, Vladimirs Šteinbergs un Kārlis Lejnieks, kurš šo amatu ieņem pašlaik.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesija norisināsies 4. jūnijā plkst.9 Rīgā, “Radisson Blu Daugava Hotel”.

Jau ziņots, ka 21 Ģenerālās asamblejas norisi pieprasījusī federācija uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks līdz šim teicās, ka darbu LOK būtu gatavs turpināt.

Vēstuli tika parakstījušas federācijas, kas vairumā gadījumu pārstāvēto sportistu skaita ziņā ir salīdzinoši nelielas, un tās izcēla, ka Buks, kurš amatā ir kopš pērnās vasaras, pats iepriekš esot norādījis, ka strādās tikai līdz nākamajām LOK prezidenta vēlēšanām un uz atkārtotu termiņu nekandidēs.

Tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām.

4.jūnijā paredzētajā LOK Ģenerālajā asamblejā izvēlētais prezidents būs piektais pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1988.gadā par LOK prezidentu kļuva Vilnis Baltiņš, 2004.gadā šo amatu pārņēma Aldons Vrubļevskis, 2020.gadā – Žoržs Tikmers, bet 2023.gadā – Buks.

Lasiet arī: BNN pēta | Vai Krievija iejaucas Lietuvas vēlēšanās? Ja tā pēkšķina kā pīle, tā, visticamāk, ir pīle

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas