Līdz gada beigām plānots nodot pirmos divus saules parkus Latvijā

AS Latvenergo pirmos divus saules parkus Latvijā plāno nodot ekspluatācijā līdz šā gada beigām, Elektroenerģijas tirgus jaunākajā apskatā informē uzņēmuma vēja un saules parku attīstības direktore Ilvija Boreiko.

Viņa atzīmē, ka Latvenergo mērķis ir palielināt atjaunojamo energoresursu (AER) ģenerācijas portfeli, koncentrējoties uz vēja elektrostacijām un saules elektrostacijām Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Līdz 2030.gadam plānots īstenot vēja un saules elektrostaciju projektus ar kopējo jaudu 2300 megavatu (MW).

Kopumā Latvenergo koncernā Baltijā šobrīd ekspluatācijā ir nodoti saules parki ar kopējo apmēru 15 MW, projektēšanas stadijā ir parki ar kopējo apjomu 145 MW, savukārt būvdarbi notiek 38 MW. 

“Liela daļa Latvenergo saules parku tiek izbūvēti Lietuvā, jo tur saules parku būvniecības “bums” sākās nedaudz agrāk nekā Latvijā, līdz ar to Lietuvai ātrāk bija nepieciešams pārskatīt un sakārtot normatīvo regulējumu,” skaidro Boreiko. 

Viņa arī norāda, ka Lietuvā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo četro saules parki, un divi parki šobrīd ir izbūves procesā.

Igaunijā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo viens saules parks.

Savukārt Latvijā pirmie divi saules parki ir izbūves procesā, un tos Latvenergo plāno nodot ekspluatācijā līdz šā gada beigām.

Latvenergo nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. Latvenergo pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Lasiet arī: Iznomājis prāmjus citiem, Tallink atlaidīs darbiniekus Igaunijā un Latvijā

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas