Lielbritānijas valdība, pārskatot ekstrēmisma apkarošanas politiku, mizogīniju uzskatīs par ekstrēmismu

Apvienotās Karalistes iekšlietu ministre Iveta Kūpere (Yvette Cooper) ir devusi rīkojumu pārskatīt valsts ekstrēmisma apkarošanas stratēģiju, pievēršot uzmanību islāmistu un galēji labējā ekstrēmisma izplatībai, kā arī plašākām ideoloģiskām tendencēm un uzskatiem, tostarp mizogīnijai, lai noteiktu, kā vislabāk novērst draudus, ko rada ideoloģiskās tendences, kuras, pēc valdības teiktā, kļūst aizvien izplatītākas, svētdien, 18.augustā,  vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tajā tiks aplūkoti arī jauniešu radikalizācijas cēloņi un rīcība.

Kūpere sacīja, ka ir pieaudzis ekstrēmisms “gan tiešsaistē, gan uz ielām”, kas “grauj mūsu kopienu un mūsu demokrātijas struktūru”.

Viņa sacīja, ka stratēģija “iezīmēs un uzraudzīs ekstrēmisma tendences”, lai noskaidrotu, kā tās novērst un atturēt personas no to īstenošanas, kā arī “identificēs nepilnības esošajā politikā, kas jārisina, lai vērstos pret tiem, kas uzstājīgi pauž kaitīgus un naidīgus uzskatus un vardarbību”, norādot, ka iepriekšējie pasākumi pēdējos gados ir kļuvuši vājāki.

Darbs tiks veikts, izstrādājot jauno ekstrēmisma apkarošanas stratēģiju, kas tika solīta leiboristu programmā un kura, kā apgalvo Iekšlietu ministrija, “reaģēs uz pieaugošajiem un mainīgajiem ekstrēmisma veidiem” visā Apvienotajā Karalistē.

Šis pārskats, ko paredzēts pabeigt līdz oktobrim, ir viens no vairākiem politikas izvērtējumiem, ko leiboristi ir uzsākuši kopš stāšanās valdībā jūlijā, līdzās pārskatiem par aizsardzību, izdevumiem un valsts mācību programmu.

Daži kritiķi varētu iebilst, ka atsevišķi politikas pārskati ir aizstājējs reālai rīcībai, taču leiboristi ir norādījuši, ka Apvienotajā Karalistē kopš 2015.gada nav izstrādāta jauna stratēģija cīņai pret ekstrēmismu un ka jaunu draudu izvērtējums ir novēlots.

Šī nav pirmā reize, kad Apvienotās Karalistes valdība ir uzskatījusi mizogīniju par ekstrēmisma izpausmi.

Apvienotās Karalistes valdības mizogīnijas uzskatīšana par ekstrēmismu seko iepriekšējām bažām par “inceļu kultūru” – tiešsaistes kustību, kurā galvenokārt jauni vīrieši uzskata, ka piespiedu kārtā ievēro celibātu un savās problēmās vaino sievietes un “alfa tēviņus” –, kas saistīta ar tādiem incidentiem kā 2021.gada apšaude Plimutā, un tādu personību kā Endrjū Teita, pašpasludināta mizogīnista, ietekmi uz jauniešiem, kas, iespējams, pamudinājusi jauno valdību pārskatīt politiku.

Lasiet arī: VIDEO | Lielbritānijas premjerministrs sola sodīt nemierniekus, kuri pēc Sautportas slepkavībām konfliktēja ar policiju

Lasiet arī: VIDEO | Ukraina iznīcinājusi vēl vienu tiltu Kurskas reģionā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas