VIDEO | Lielbritānijas premjerministrs sola sodīt nemierniekus, kuri pēc Sautportas slepkavībām konfliktēja ar policiju

Apvienotās Karalistes premjerministrs Kīrs Stērmers (Keir Starmer) paziņoja, ka izmantos “visu likuma spēku” pret galēji labējo ekstrēmistiem, kuri otrdien, 30.jūlijā, Anglijas ziemeļrietumu pilsētā Sautportā, pēc piemiņas pasākuma nogalinātajām trīs meitenēm, vardarbīgi konfliktēja ar policiju, ziņo “Politico“.

Saistībā ar uzbrukumu policija arestēja 17 gadus vecu vīrieti un paziņoja, ka viņa motīvs ir neskaidrs, taču šobrīd netiek uzskatīts, ka tas būtu saistīts ar terorismu.

Tomēr galēji labējie grupējumi sociālajos medijos ir uzkurinājuši spekulācijas un nepatiesas baumas, tostarp, ka slepkavības ir saistītas ar islāmistiem un ka uzbrucējs ir patvēruma meklētājs, un policija paziņoja, ka otrdienas vardarbība sākās, kad vairāki simti cilvēku sāka mest priekšmetus uz mošeju.

Policija paziņoja, ka nemiernieki, kas meta priekšmetus uz mošeju, aizdedzināja policijas transportlīdzekļus un uzbruka policistiem, metot dažādus priekšmetus un ķieģeļus, ir saistīti ar galēji labējo “Angļu aizsardzības līgu”.

Trīsdesmit deviņiem policistiem tika sniegta medicīniskā palīdzība, no kuriem 27 tika nogādāti slimnīcā, paziņoja Ziemeļrietumu ātrās palīdzības dienests. Mersisaidas policija paziņoja, ka “ilgstošā un nežēlīgā uzbrukumā” tika ievainoti vairāk nekā 50 policisti.

 

Stērmers vietnē “X” paziņoja, ka protestētāji ir “sagrābuši” piemiņas vietu, kas bija veltīta pirmdien notikušā briesmīgā uzbrukuma upuriem bērnu deju pasākumā, un “aizvainojuši sabiedrību, kas sēro”.

“Viņi izjutīs likuma bardzību,” sacīja premjerministrs.

Mersisaidas policija paziņoja, ka policistiem nodarīti arī lūzumi, brūces, aizdomas par deguna lūzumu un smadzeņu satricinājumu. Tika ievainoti arī trīs policijas suņi.

Policistiem tika piešķirtas lielākas pilnvaras aizturēt un pārmeklēt, jo pilsētā tika ieviesti tiesiski rīkojumi, lai nepieļautu nekārtību atkārtošanos.

“Tā nedrīkst izturēties pret sabiedrību, vēl jo vairāk pret sabiedrību, kas joprojām pārdzīvo pirmdienas notikumus,” paziņojumā sacīja galvenā konstebla palīgs Alekss Goss (Alex Goss).

Aģentūra “Reuters” ziņoja, ka Teilores Sviftas fanu grupa tiešsaistē ir savākusi vairāk nekā 250 000 mārciņu, lai palīdzētu cietušo ģimenēm un slimnīcai, kurā ārstējās daži no bērniem.

Lasiet arī: Lielbritānijā “nežēlīgā” uzbrukumā ar nazi nogalināti divi bērni, deviņi ievainoti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas