VIDEO | Ukraina iznīcinājusi vēl vienu tiltu Kurskas reģionā

Ukrainas gaisa spēki iznīcināja vēl vienu stratēģiski svarīgu tiltu pār Seimas upi Krievijas Kurskas apgabalā, tādējādi ierobežojot piegādes iespējas Krievijas spēkiem, kas cīnās pret Ukrainas virzīšanos tālāk apgabalā, svētdien, 18.augustā, paziņoja Ukrainas komandieris Mikola Oleščuks, ziņo “Reuters”.

Kijiva paziņoja, ka tā, kopš 6.augusta negaidītā uzbrukuma, kas ir lielākais iebrukums Krievijā kopš Otrā pasaules kara, kontrolē jau vairāk nekā 80 ciemus.

“Kurskas virziens. Mīnus vēl viens tilts! Ukrainas Gaisa spēku aviācija ar precizitātes triecieniem turpina atņemt ienaidniekam loģistikas iespējas, kas būtiski ietekmē karadarbības gaitu,” “Telegram” rakstīja Mikola Oleščuks.

Viņš publicēja video, kurā redzams, kā sprādziena rezultātā uz tilta izveidojies mākonis un nopostīts viens no tā posmiem.

 

Krievijas amatpersonas nav reaģējušas uz Ukrainas apgalvojumiem, tomēr Krievijas militārie blogeri, tostarp “Ribar”, ziņoja, ka video redzamais tilts Zvannoje, Kurskas apgabalā, Ukrainas uzbrukuma laikā ir stipri bojāts, taču nav sabrucis, un pa to var pārvietoties gājēji un daži vieglie transportlīdzekļi.

Šis bija jau otrais Ukrainas uzbrukums tiltiem apgabalā, kad piektdien Gluškovas rajonā tika iznīcināts tilts, kas arī šķērsoja Seimas upi.

 

Militārie analītiķi norādījuši, ka Ukrainas armijas uzbrukuma zonā ir trīs tilti, pa kuriem Krievija apgādā savus spēkus, un divi no tiem ir vai nu iznīcināti, vai nopietni bojāti.

Zelenskis svētdien pateicās Kurskas operācijā un austrumu frontē iesaistītajiem Ukrainas spēkiem un lūdza sabiedrotajiem paātrināt solītās militārās palīdzības piegādi.

“Mūsu operācija Kurskas reģionā joprojām rada zaudējumus Krievijas armijai un Krievijas valstij, tās aizsardzības rūpniecībai un ekonomikai,” vakarā uzrunā sacīja prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Attiecībā uz piegādēm no mūsu partneriem – to nepieciešams paātrināt, mēs ļoti lūdzam. Karam nav brīvdienu,” sacīja Zelenskis.

Krievija ir nodēvējusi Ukrainas iebrukumu par nopietnu provokāciju un solījusi atbildēt ar “cienīgu atbildi”, vairāk nekā divarpus gadus pēc tam, kad tā uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Krievija arī noliedza ziņojumus, ka Ukrainas uzbrukums Kurskas reģionam izjaucis netiešās sarunas par triecienu apturēšanu enerģētikas infrastruktūrai, paziņojot, ka šādas sarunas ar Kijivu neesot plānotas, laikrakstam “Washington Post” sestdien apgalvojot, ka abas puses gatavojušās sarunām Katarā.

Krievijas preses pārstāve Marija Zaharova noraidīja šo ideju, sakot, ka mums “nav, par ko runāt ar cilvēkiem, kas izvērš” uzbrukumus Krievijas teritorijai un civilajai infrastruktūrai.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Lietuvas uzņēmumam par sankciju pārkāpšanu sods 1,27 miljonu eiro apmērā; konservatīvo deputātam atņem tiesisko imunitāti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas