Lietuvā sašutums par varbūtēju Pļuščenko dalību Latvijas daiļslidotāju šovā

Pēc sabiedrības sašutuma no Lietuvā plānota pasākuma ar Latvijas daiļslidotāju piedalīšanos programmas izņemts olimpiskā čempiona Jevgeņija Pļuščenko vārds, kura iebraukšana Lietuvā būtu iespējama, jo viņam esot Latvijas pase.

Reklāmas plakāti liecina, ka Otrajos Ziemassvētkos Viļņas Pramogu arenoje paredzēta ledus pasaka Īkstīte lietuviešu un krievu valodā, kuras dalībnieku vidū līdz trešdienas, 22.novembra, pēcpusdienai bija minēts arī “ledus šova mākslinieks” Pļuščenko, kurš ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs.

Kā atgādināja Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT,

Pļuščenko sociālajos tīklos rakstījis, ka pilnībā uzticas Putinam.

Divkārtējais olimpiskais čempions ir uzsvēris, ka viņš nav politiķis, bet gan sportists, un viņa mērķis ir ar sporta palīdzību saliedēt cilvēkus neatkarīgi no politiskām atšķirībām. Intervijā Krievijas televīzijai viņš teicis, ka ir nepieciešams apvienoties un atbalstīt krievu karavīrus, un paudis ticību Krievijas uzvarai.

Pļuščenko kā izrādes dalībnieka minēšana izraisīja sašutumu Lietuvas medijos un sabiedrībā. Trešdienas pēcpusdienā pasākuma aprakstā Pļuščenko vārds vairs nebija atrodams. Vietnē Facebook publicētajā informācijā par pasākumu Pļuščenko joprojām bija pieminēts kā dalībnieks.

Lietuvas Seima Kultūras komisijas pārstāvis Vītauts Kernaģis LRT teica, ka Pļuščenko ir Latvijas pase, tādēļ viņš varētu iebraukt Lietuvā. Parlamenta deputāts solīja meklēt veidus, kā nepieļaut Krievijas daiļslidotāja ierašanos valstī.

Pasākumu organizē uzņēmums Show life, kura vadītājs Julians Tkačovs LRT norādīja, ka Pļuščenko izrādē nepiedalīsies, bet piedalīsies viņa konkursu laureāti. Pasākuma aprakstā biļešu tirdzniecības vietnē Ticketshop.lt lasāms, ka tajā piedalīsies 20 profesionāli slidotāji, kas cita starpā piedalījušies Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī Olimpiskajās spēlēs.

Kā dalībniece minēta vairākkārtēja Latvijas čempione dejās uz ledus Olga Jakušina, Diāna Ņikitina, kura Latviju pārstāvēja Phjončhanas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā, kā arī Latvijas daiļsslidotāji Aleksandrs Jakušins, Kristīna Gaile, Eva Gaile un Liza Jubkāne.

Pasākuma organizatori martā Lietuvā organizēja arī krievu repera Morgenšterna koncertu. Pērn mākslinieks tika iekļauts Krievijas “ārvalstu aģentu” sarakstā. Morgenšterns ir pametis Krieviju un patlaban dzīvo Dubaijā.

Biļešu tirdzniecības vietnē Bilesuserviss.lv pieejamā informācija liecina, ka ledus šovs “Īkstīte” latviešu valodā decembrī būs skatāms arī Daugavpils, Liepājas un Ventspils ledus hallēs. Pasākuma organizators ir Ice Republic, un izrādes režisore un skatuves vadītāja ir Olga Jakušina-Raikovska.

Pļuščenko ir 2006.gada olimpiskais čempions individuālajās sacensībās un 2014.gada Olimpiādes uzvarētājs komandu sacensībās, kā arī 2002. un 2010.gada olimpiskais vicečempions individuālajā ieskaitē. Pēc vēl vienas godalgas iegūšanas Pļuščenko kļūtu par visu laiku olimpiskajām medaļām bagātāko vīriešu daiļslidotāju. Par Eiropas čempionu Pļuščenko kļuvis septiņas reizes, kā arī daiļslidotājs triumfējis trīs pasaules čempionātos.

Lasiet arī: VIDEO | Lietuvā uzdod sākt baletdejotājas Liepas pilsonības atņemšanas procedūru

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas