Liza Trasa saka, ka Donaldam Trampam ir jāuzvar

Liz Trasa (Liz Truss), Lielbritānijas visīsāk strādājošā premjerministre, pirmdien, 15.aprīlī, intervijā LBC sniedza līdz šim spēcīgāko atbalstu ASV republikāņu prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam (Donald Trump), paziņojot, ka pēc gaidāmajām vēlēšanām Baltajā namā jāvalda Trampam, vienlaikus kritizējot pašreizējo prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden), ziņo Politico.

“Manuprāt, Baidens nav īpaši atbalstījis Apvienoto Karalisti. Es domāju, ka viņš bieži ir Eiropas Savienības pusē. Un es noteikti Baltajā namā gribētu redzēt jaunu prezidentu,” sacīja Trasa.

Uz jautājumu, vai jaunajam prezidentam vajadzētu būt Trampam, Trasa atbildēja: “Tam jābūt [Trampam].”

Bijusī premjerministre iepriekš bija tikai devusi mājienus par atbalstu bijušajam prezidentam, kurš tagad kandidē uz prezidenta amatu.

Trasa pagājušajā gadā rakstīja laikraksta “Wall Street Journal” publikāciju, kurā pauda cerību, ka “2024.gadā Baltajā namā atgriezīsies republikānis”. Šogad viņa uzstājās arī ASV Konservatīvās politiskās rīcības konferencē, aicinot ievēlēt republikāņus, kas nepakļaujas elites spiedienam, un apgalvojot, ka republikāņu kandidāti ir labvēlīgāki Lielbritānijai nekā demokrāti.

Runājot ar LBC pirmdien, reklamējot savu jauno grāmatu, Trasa sacīja, ka

Trampa politika prezidenta amatā “patiesībā bija ļoti efektīva”.

Viņa apgalvoja, ka Trampa rīcība, samazinot tiesiskās normas, nodokļus un veicinot ASV enerģētisko neatkarību, ir veicinājusi straujāku ekonomikas izaugsmi salīdzinājumā ar Lielbritāniju.

Viņa piebilda, ka Tramps “efektīvāk novērsa agresīvu režīmu ekspansiju, un, manuprāt, mēs būtu citā situācijā, ja viņš tiktu pārvēlēts 2020.gadā”.

Tramps reiz intervijā “GB News” sacīja, ka viņš ir “ļoti labās domās” par Trasu, kad viņa bija premjerministre.

Lasiet arī: Baidens un Tramps nodrošina partiju nominācijas, var gatavoties atkārtotai vēlēšanu cīņai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas