Medvedevs saka, ka Ukrainas pievienošanās NATO nozīmētu karu

Bijušais Krievijas prezidents, Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un viens no Kremļa vadoņiem Dmitrijs Medvedevs sacīja, ka Ukrainas pievienošanās NATO būtu kara pieteikšana Maskavai un tikai “piesardzība” no alianses puses varētu novērst planētas sašķelšanas gabalos, trešdien, 17.jūlijā, ziņo “Reuters”.

NATO līderi pagājušajā nedēļā samitā apņēmās atbalstīt Ukrainu “neatgriezeniskā ceļā uz pilnīgu eiroatlantisko integrāciju, tostarp dalību NATO”, neprecizējot tieši kad.

Medvedevs ziņu portālam “Argumenti un Fakti” sacīja, ka

Ukrainas dalība NATO būtu vairāk nekā tiešs drauds Maskavas drošībai.

“Būtībā tā būtu kara pieteikšana…” viņš sacīja trešdien publicētajos komentāros. “Darbības, ko Krievijas pretinieki gadiem ilgi ir veikuši pret mums, paplašinot aliansi … ir noveduši NATO līdz punktam, no kura atgriezties nav iespējams.”

Saskaņā ar standarta Kremļa nostāju kopš Maskavas iebrukuma Ukrainā Medvedevs sacīja, ka Krievija nav drauds NATO, bet reaģēs uz alianses mēģinājumiem veicināt savas intereses.

“Jo vairāk būs šādu mēģinājumu, jo skarbākas kļūs mūsu atbildes,” sacīja Medvedevs. “Tas, vai tas sadragās visu planētu gabalos, ir atkarīgs tikai un vienīgi no (NATO) puses piesardzības.”

Medvedevs arī atkārtoja Maskavas nostāju, ka Marka Rites (Mark Rutte) iecelšana NATO vadītāja amatā nemainīs alianses nostāju, uzsverot, ka svarīgākos lēmumus pieņem viena valsts – ASV.

Medvedevs sociālajos tīklos ir paudis daudzus pretrunīgus un provokatīvus paziņojumus un atklāti apstrīdējis Ukrainas tiesības pastāvēt kā neatkarīgai valstij, paziņojot, ka “Ukraina noteikti ir Krievija”, un nodēvējot to par “neatņemamu Krievijas stratēģisko un vēsturisko robežu sastāvdaļu”.

NATO tika izveidota pēc Otrā pasaules kara kā aizsardzības valnis pret bailēm no Padomju Savienības iebrukuma Rietumeiropā, bet tās vēlāko Austrumeiropas valstu iekļaušanu Kremlis uzskata par agresiju.

Lasiet arī: Trampa viceprezidenta izvēle ir trieciens Eiropai un Ukrainai

Lasiet arī: VIDEO | Medvedevs saka, ka Ukraina “noteikti ir Krievija”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas