Melnis uzskata, ka Latvijai nav nepieciešams savs sašķidrinātās dabasgāzes terminālis

Latvijai savs sašķidrinātās dabasgāzes terminālis šobrīd nav nepieciešams, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma pauda klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Viņš norādīja, ka šobrīd nesaskata nepieciešamību pēc šāda termināļa Latvijā, jo pilnībā pietiek ar kaimiņvalstu jaudām.

“Jā, mēs varam uzbūvēt savu termināli, bet ir jāsaprot, ka par to kādam būs jāmaksā,” piebilda Melnis.

Tāpat viņš minēja, ka Inčukalna pazemes gāzes krātuve šobrīd ir uzpildīta 88,6% apmērā, taču iesūknēšanas sezona vēl turpinās.

Ministrs arī piebilda, ka šobrīd Inčukalna pazemes gāzes krātuvē ir iesūknētas 20,2 teravatstundas (TWh), kamēr sezonā Latvija vidēji patērē 12-14 TWh.

“Līdz ar to šai ziemai mēs esam pilnībā gatavi,” teica Melnis.

Vienlaikus viņš arī minēja, ka Latvijai ir noslēgts ilgtermiņa sadarbības līgums ar Lietuvas termināli un tiek strādāts arī ar Igaunijas kolēģiem, mēģinot nepieciešamības gadījumā piesaistīt arī Paldisku termināli.

“Šajā brīdī reģiona termināļu jaudas ir pietiekamas. Līdz ar to jautājums, vai mums pašiem būvēt termināli, ir jāskatās tīri finansiāli, cik tas izmaksās,” sacīja Melnis.

Jau ziņots, ka Saeima piektdien, 15.septembrī, apstiprināja jauno Ministru kabinetu premjerministres Evikas Siliņas (JV) vadībā. Valdību veido JV, ZZS un Progresīvie.

Lasiet arī: Melnis starp pirmajiem uzdevumiem amatā izvirzījis elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas