Nedēļa iesāksies ar lietusgāzēm un brāzmainu vēju

Pirmdien, 12.augustā, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, galvenokārt valsts austrumos īslaicīgi nolīs, vietām būs stipras pērkona lietusgāzes, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dominēs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas negaisa laikā brāzmās sasniegs 15-19 m/s! Minimālā gaisa temperatūra pieturēsies +11…+15 grādu robežās, piekrastē siltāks, tur +15…+18 grādi, savukārt dienā gaiss iesils līdz +17…+22 grādiem.

Otrdien vēl naktī un no rīta daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, kā arī dažviet stipras pērkona lietusgāzes. Tomēr trešdien laiks uzlabosies, un pēcpusdienā vien vietām austrumos būs neliels lietus. Naktī uz otrdienu lokāli austrumu rajonos sabiezēs migla, kas pasliktinās redzamību!

Sinoptiķi norāda, ka otrdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas dienā iegriezīsies no ziemeļu puses. Savukārt trešdien vējš pierimsies un pūtīs lēni. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +11…+14 grādiem, piekrastes rajonos pa kādu grādu augstāk, un diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+24 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē caur mākoņiem uzspīdēs kāds saules stars, vietām mākoņi atnesīs lietavas. Brīvdienās vējš atkal kļūs stiprāks, un vietām būs brāzmains. Nakts stundās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgi kā līdz šim, tomēr dienās vietām gaiss iesils virs +25 grādiem. Jaunākās prognozes ir mainīgas, tādēļ sekojiet līdzi jaunākajai informācijai.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Vācijas banka ieinteresēta Lietuvā; Seima spīkere par žurnālistu apvainošanu vēlas naudas sodus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas