Netanjahu paturēs amatā aizsardzības ministru

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu (Benjamin Netanyahu) paziņojis, ka neprasīs aizsardzības ministram Joavam Galantam (Yoav Gallant) atstāt amatu, ņemot vērā pieaugošo drošības krīzi, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Netanjahu martā paziņoja, ka atlaidīs Izraēlas aizsardzības ministru, kurš iebilda pret plānotajām tieslietu reformām. Premjerministra lēmums izraisīja plašus protestus un satrauca Izraēlas partnerus ārvalstīs.

Tagad Netanjahu paziņojis, ka ir izdevies atrisināt nesaskaņas, kuras izraisīja Galanta publiskais aicinājums valdībai apturēt tieslietu reformas, kas, pēc viņa vārdiem, rada draudus valsts drošībai. Premjerministrs preses konferencē pirmdien, 10.aprīlī, informēja, ka atliks Galanta atstādināšanu no amata: “Esmu nolēmis nolikt malā mūsu domstarpības.”

Jau divas nedēļas premjerministrs cieši sadarbojoties ar Galantu.

Piektdien, 7.aprīlī, Telavivā tika nogalināts tūrists no Itālijas, un tas notika vien dažas stundas pēc tam, kad Rietumkrasta teritorijā apšaudē bojā gāja Izraēlas iedzīvotāja un divas viņas meitas. Uzbrukumi palielinājuši spriedzi, kas jau tā bija augsta pēc apšaudēm Gazas sektorā un Izraēlas policijas reidiem Jeruzalemes mošejā.

Izraēlas Channel 13 News svētdien, 9.aprīlī, veiktā aptauja liecina, ka gadījumā, ja vēlēšanas notiktu tagad, Netanjahu partija zaudētu pat trešdaļu vietu, un neiegūtu vairākumu valdībā. Premjerministrs gan paziņoja, ka viņu nesatrauc aptaujas rezultāti. Viņš norādīja, ka attiecības ar ASV, kuras draudēja sašūpot neapdomīgā tieslietu reforma, esot stiprākas nekā jebkad, un abas valstis sadarbojas drošības un izlūkošanas jautājumos.

Lasiet arī: Netanjahu paziņo par Izraēlas tieslietu reformas atlikšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas