No Kipras uz Gazu dodas pirmais palīdzības kuģis

Otrdienas, 12.marta, agrā rītā no Kipras ostas izbrauca kuģis ar gandrīz 200 tonnām pārtikas uz Gazas joslu, uzsākot izmēģinājuma projektu, kura mērķis ir atvērt jaunu jūras ceļu, pa kuru pa jūru nogādāt palīdzību iedzīvotājiem, kas atrodas uz bada sliekšņa, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Spānijas labdarības kuģis “Open Arms” izbrauca no Larnakas ostas Kiprā, vedot kravu ar miltiem, rīsiem un proteīnu, taču precīza vieta, kur tas plāno piestāt, nav atklāta.

Kipras amatpersonas ir paziņojušas, ka brauciens pāri Vidusjūras austrumu daļai uz Gazu varētu aizņemt līdz divām dienām.

Misiju, ko galvenokārt finansē Apvienotie Arābu Emirāti, organizē ASV bāzēta labdarības organizācija “World Central Kitchen” (WCK), bet kuģis tika piegādāts sadarbībā ar Spānijas labdarības organizāciju.

“Mūsu mērķis ir izveidot jūras ceļu, pa kuru uz Gazas joslu nepārtraukti virzītos kuģi

un baržas ar dažādiem ēdieniem,” tika citēts WCK dibinātāja Hosē Andresa (Jose Andres) un izpilddirektores Erīnas Gores (Erin Gore) paziņojums.

Šī iniciatīva nav saistīta ar ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) pagājušajā nedēļā paziņoto plānu Gazas joslā uzbūvēt pagaidu piestātni, lai atvieglotu palīdzības piegādi pa jūru.

Labdarības organizācijas plāno nogādāt palīdzību tieši Gazā, kas ir norobežota no ārpasaules, kopš Izraēla uzsāka ofensīvu, reaģējot uz “Hamās” 7.oktobrī veikto uzbrukumu Izraēlai.

Ņemot vērā to, ka nav ostas infrastruktūras, WCK ir paziņojusi, ka tā būvē piestātni Gazā, izmantojot materiālus no sagrautajām ēkām un gruvešiem.

Organizācija ir paziņojusi, ka Kiprā ir uzkrātas vēl 500 tonnas palīdzības, kas arī tiks nosūtīta.

Lasiet arī: ASV būvēs pagaidu ostu palīdzības piegādēm Gazā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas