Rīgā ceturtdien sabiedriskajā transportā būs puteņa biļetes

Saistībā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo sniegputeni Rīgas pašvaldība ceturtdien, 30. novembrī, ieviesīs tā saucamās “puteņa biļetes”. Šajā dienā autovadītāji pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

Ceturtdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam, informē Rīgas pašvaldība.

“Puteņa biļetes” var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi. Automašīnas tehniskā pase apliecina, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.

“Puteņa biļetes” pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā

vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu. Par “puteņa biļešu” tālāku ieviešanu ziemas periodā lemj atkarībā no meteoroloģiskajām prognozēm.

Novembra pēdējās dienas būs ar sniegu bagātas – trešdienas, 29. novembra, vakarā un naktī uz ceturtdienu visā Latvijā stipri snigs, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien ciklona ietekmē debesis virs Latvijas būs mākoņainas, bet vietām arī skaidrosies. Dienas vidū valsts teritorijai no dienvidaustrumiem pietuvosies plaša nokrišņu zona – gaidāms ilgstošs sniegs un vietām austrumu rajonos sniega segas biezums palielināsies par 5-6 cm. Pūtīs lēns vējš. Ceļi būs slideni un redzamība snigšanas laikā pasliktināta!

Ceturtdien snigšana turpināsies – visā valsts teritorijā snigs, naktī ilgstoši. Vietām austrumu un centrālajos rajonos snigšana būs ļoti stipra.

Tāpat nokrišņu laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi joprojām saglabāsies slideni. Pastiprināsies ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kā ietekmē vietām puteņos un var veidoties sniega sanesumi. Līdzīgi kā nedēļas sākumā, visā Latvijā pieturēsies stabils sals, tomēr līdz ar palielināto mākoņu daudzumu, maz ticams, ka termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Vietām sals pastiprinājies līdz 15 grādiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas