Rinkēvičs: Rīgas ostā uzņemtā pirmā Ukrainas graudu krava ir labs sākums sadarbībai ar Ukrainu loģistikas jomā

“Šomēnes Rīgas ostā veiksmīgi uzņemtā pirmā Ukrainas graudu krava ir labs sākums sadarbībai ar Ukrainu loģistikas jomā un tā būtu jāturpina,” uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš  Rīgas pilī tikās ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu.

Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, satiksmes ministrs un prezidents tikās, lai pārrunātu aktualitātes saistībā ar Rail Baltica projektu, elektrovilcienu iepirkumu un Ukrainas graudu tranzītu.

Rinkēvičs atzīmēja, ka Rail Baltica projekts ir būtisks no ekonomikas, drošības un loģistikas perspektīvas ne tikai Baltijas valstīm,

bet arī plašākam reģionam, tai skaitā Ukrainai. Tādēļ, pēc prezidenta paustā, ir svarīgi novērst visus iespējamos šķēršļus projekta sekmīgai īstenošanai, tostarp risināt finanšu jautājumus un savlaicīgi pabeigt būvniecību. Rinkēviča ieskatā, izmaksu samazināšana un efektīva projektu vadība ir visu iesaistīto pušu uzdevums.

Tikšanās laikā Valsts prezidents iepazinās ar aktuālo informāciju par elektrovilcienu piegādi un sertificēšanu. Valsts prezidents pozitīvi novērtēja satiksmes ministra pausto gatavību nesamazināt dzelzceļa staciju skaitu, kamēr nav izstrādāts pārdomāts alternatīvs risinājums.

Valsts prezidents pauda satiksmes ministram reģionālo darba vizīšu laikā iezīmēto problēmjautājumu par autoceļu kvalitāti un iedzīvotāju pārvietošanās iespējām, lai veicinātu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un novada attīstību. Tāpat Rinkēvičs vērsa uzmanību uz nepieciešamību meklēt risinājumus, lai nodrošinātu pieeju kvalitatīviem un neatkarīgiem medijiem reģionos.

Lasiet arī: VIDEO | Valsts prezidents: Teikšu tieši – pasaulē ir haoss

Seko mums arī Facebook, Draugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas