Par! domnieki atšķeļas no RD P/P frakcijas

Partijas Kustība Par! valde svētdien, 13. augustā, pieņēma lēmumu ļaut saviem Rīgas domes (RD) deputātiem Laimai Geikinai un Ivaram Drullem iesaistīties jauna valdošā vairākuma veidošanā, tādejādi palielinot tā atbalstītāju skaitu līdz 33 domniekiem (no pavisam 60).

Līdz šim Geikina un Drulle ietilpa domes lielākajā – ar 14 mandātiem – Par!/Progresīvo (P/P) frakcijā. Tajā darbojas arī līdzšinējais RD priekšsēdētājs, bezpartejiskais Mārtiņš Staķis, kurš agrāg bija Par! biedrs.  

“Mēs kopš 3.jūlija, kad atkāpās M. Staķis, līdz šai dienai, esam darījuši visu iespējamo, lai esošo Pārmaiņu koalīciju saglabātu,” partijas relīzē vēsta domniece Geikina, kas ir arī Par! līdzpriekšsēdētāja. “Diemžēl tas nav izdevies, jo, iespējams, griba turpināt strādāt nav bijusi lielāka par vēlmi gatavoties 2025. gada pašvaldību vēlēšanām,” piebilsts paziņojumā.

Partija uzver, ka Rīgas skolas nevar palikt novārtā un tā ir Par! prioritāte Rīgā. Ir jāpanāk lielākas investīcijas skolu modernizācijai, veiksmīgi jāpāriet uz vienotām skolām latviešu valodā, atbalstot skolotājus un skolēnus arī latviešu valodas apguvē. Geikina ir RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja. Drulle ir Par! Rīgas nodaļas vadītājs.

Paziņojumā uzsvērts, ka

Par! dara bažīgu Gods kalpot Rīgai un Latvijas attīstībai iekļaušana

Viļņa Ķirša vadībā veidotajā jaunajā vairākumā – līdzīgi kā Zaļo un Zemnieku Savienības darbība valdībā kopā ar Progresīvajiem. “Tomēr esam pārliecināti, ka mūsu pieredze ļaus novērst korupcijas un nesaimnieciskuma riskus pašvaldībā. [..] Šobrīd mēs izvēlamies strādāt nevis atteikties no atbildības un pamest iesākto pusratā.”

Līdz ar to uz pirmdienas, 14.augusta, rītu jau ir sapulcēts iespējamais RD vairākums ar 33 mandātiem. To veido trīs līdzšinējās koalīcijas partneri – Jaunā Vienotība (frakcijā ir deviņi deputāti); Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (septiņi deputāti); deputātu bloks Kods Rīgai ar četriem mandātiem; divi Par! deputāti –, kā arī līdzšinējās opozīcijas partijas Gods kalpot Rīgai (frakcijā ir pieci deputāti) un Latvijas attīstībai (trīs mandāti), tāpat vēl 3 ārpusfrakciju deputāti.

Lasiet arī: BNN vaicā | Olafs Pulks joprojām neizprot Mārtiņa Staķa atkāpšanās cēloņus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas