Par dumpja izbeigšanu Prigožinam piesolīts izbeigt krimināllietu

Algotņu grupējuma Vagner līderis Jevgeņijs Prigožins piekritis atsaukt grupējuma vienības no Maskavas, ja tiks izpildīti vairāki nosacījumi, tostarp tiks izbeigta pret viņu uzsāktā krimināllieta, informē Kyiv Independant

Informāciju arī apstiprinājuši vairāki mediju un Krievijas un Baltkrievijas varas iestāžu preses dienesti. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sestdienas, 24. jūnija vakarā publiskajā telpā paziņojis, ka “daļa Vāgnera algotņu parakstīs līgumus ar  Krievijas Aizsardzības ministriju”.

Publiskajā Kremļa paziņojumā arī minēts, ka Prigožins pēc apsūdzības atcelšanas, plāno doties uz Baltkrieviju.

Tāpat Krievijas varas iestādes neplāno vajāt vai arestēt tos “vagneriešus, kas piedalījās dumpja rīkošanā, ņemot vērā viņu militāros nopelnus” 

Līdztekus publiskajā telpā izskanējušas baumas, ka pārrunu laikā, Prigožins pieprasījis atlaist aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, taču pagaidām šo informāciju nav apstiprinājusi neviena no notikušajās pārrunās iesaistītajām pusēm. 

Vagner algotņi, kas nepiedalījās dumpī, slēgs līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju un netiks saukti pie atbildības”, norādījis Peskovs. 

Iepriekš jau vēstīts, ka Prigožins norādījis, ka “Vagner pagriež savas kolonnas atpakaļ un atgriežas lauka nometnēs kā plānots”. 

Šāda vienošanās esot panākta pārrunās, kuru starpnieks bijis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. 

 

Lasiet arī: VIDEO| Vagner vienības pārtrauc virzību uz Maskavu

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas