Policija pieļauj provokāciju iespējamību 9.maijā

Lai gan pašlaik nav informācijas, ka būtu pieauguši riski saistībā ar 9.maija atzīmēšanu Rīgā, tomēr policija pieļauj, ka provokācijas varētu būt, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē atzina gan Valsts policija, gan Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji.

Kā uzsvēra Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics, nevarot teikt, ka 9.maijā risku nav. Viņš pauda cerību, ka tie būs mazāki nekā citus gadus.

Taču noteikti būšot cilvēki, kas mēģinās 9.maijā kaut kur pulcēties un provocēt.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass uzsvēra, ka notiek sadarbības arī ar Valsts Drošības dienestu, kas atzīstot, ka provokācijas ir iespējamas. 

Policisti dežurēšot gan labi zināmās vietās, gan arī citviet, kur iespējami riski.

Tādēļ cilvēki tiek aicināti ievērot likumu un būt likumpaklausīgiem.

Savukārt iedzīvotāji, kas novēro kādas provokācijas, aicināti ziņot ne tikai sociālajos medijos, bet arī policijai, kas būs gatava reaģēt.

Lūkass apliecināja Rīgas pašvaldības policijas gatavību strādāt pastiprinātā režīmā sadarbībā ar Valsts policiju.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi likumu, ar kuru aizliegts 9.maijā publiskajā ārtelpā rīkot tādus pasākumus, kas neaizstāv valsts drošības intereses, šķeļ sabiedrību, nepatiesi apraksta vēsturi un nesolidarizējas ar Ukrainas tautu.

Pieņemtajā likumā Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9.maijā nav noteikti termiņa ierobežojumi, līdz ar to tam jāattiecas uz visiem 9.maija datumiem nākotnē.

Ar šo likumu tiek noteikts, ka 9.maijā Latvijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, izņemot tādus, kuri atbilst likuma mērķim.

Lasiet arī: Diskusijas par Stambulas konvenciju noved deputāti līdz asarām

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas