Policija sākusi pārbaudi par “skandalozo” grāmatu bērniem Tur lejā

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Gita Gžibovska apliecināja, ka VP ir sākusi resorisko pārbaudi pēc vairāku iesniegumu saņemšanas, kuros lūgts izvērtēt, vai saistībā ar bērnu grāmatu Tur lejā nav pārkāpts Bērnu tiesību aizsardzības likums un Pornogrāfijas ierobežošanas likums.

Plašas diskusijas raidījusi izdevniecībā “Pētergailis” izdotā grāmata Tur lejā. Grāmatas anotācijā tīmekļvietnē norādīts, ka “svarīgi saprast, ka bērni uz dzimumorgāniem raugās citādāk nekā pieaugušie”. Grāmatas izdevēja ieskatā, bērniem ķermenis ir kā instruments, ar “kuru piedzīvot pasauli un sevi pašu”.

“Līdzās pareizai terminoloģijai mums šajā grāmatā ir svarīgi iedrošināt bērnus pašiem kļūt radošiem un bez kauna, rotaļīgi un patstāvīgi, ar prieku izzināt savu ķermeni,” norādīts grāmatas anotācijā.

VP vērsusies arī Tur lejā tulkotāja Signe Viška

– par izteiktajiem draudiem un naida runu.

Atklātā vēstulē VP priekšniekam Armandam Rukam, Ģenerālprokuratūrai un plašsaziņas līdzekļiem Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze norāda: “Ar viņu draud izrēķināties uz ielas, viņu draud nosist un nodurt, viņai novēl izvarošanu. [..] Aicinām tiesībsargājošās iestādes pievērst nopietnu uzmanību šiem draudiem, vērsties pret to izplatītājiem un nepieļaut, ka draudi autoriem, tulkotājiem vai izdevējiem kļūst par normu.”

Viņš šajā paziņoijumā uzsver, ka grāmatas tulkotāja ir saņēmusi atkārtotus draudus sociālajos tīklos un privātās ziņās. “Vēršam sabiedrības uzmanību uz to, ka tulkotājai ir pietiekams un reāls pamats baidīties, jo personas, kas izsaka draudus, patlaban izplata arī video paziņojumus, kuros redzama grāmatas dedzināšana. Šī darbība faktiski jau ir vērtējama kā reāla gatavošanās savu draudu īstenošanai,” norādīja Jundze.

Lasiet arī: AS pieprasījis Čakšai paskaidrojumu par skandalozo mācību materiālu nokļūšanu izglītības sistēmā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas