Policija un robežsardze pārbaudīs Krievijas prezidenta “vēlēšanu” dalībnieku tiesības uzturēties Latvijā

Latvijas Valsts policija un Valsts robežsardze šajā nedēļas nogalē gaidāmo Krievijas prezidenta “vēlēšanu” laikā Rīgas ielās savu iespēju robežās veiks Krievijas vēstniecībā izvietotā balsošanas iecirkņa apmeklētāju skrīningu, lai pārliecinātos, vai viņiem ir tiesības uzturēties Latvijā, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Viņš aicināja Latvijā dzīvojošos Krievijas pilsoņus, kuri vēlas piedalīties tā sauktajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, rēķināties ar šīm iespējamām pārbaudēm uz ielas. “Pieeja vēstniecībai attiecīgi tiks kontrolēta, veidojot pārbaudes punktus kopā ar Valsts robežsardzi, pārbaudot uzturēšanās atļaujas vai vīzas,” sacīja Ruks.

Policijas priekšnieks piebilda, ka tādas pašas pārbaudes veic arī Krievijas dienesti, kad Latvijas pilsoņi dodas balsot uz vēlēšanu iecirkņiem Krievijā.

Viņš informēja, ka šodien šāda Latvijas pieeja darbam Krievijas prezidenta “vēlēšanu” laikā tiks prezentēta kolēģiem no Lietuvas, kuri pēc saviem ieskatiem varbūt īstenos līdzīgas aktivitātes. “Tā ir katras valsts pašas iekšēja izvēle, [bet] mēs pie sevis šādus soļus paredzam,” sacīja Ruks.

Tiek pieļauts, ka minēto Krievijas pilsoņu pārbaužu laikā var atklāties rupji uzturēšanās noteikumu pārkāpumi, kuru dēļ uzreiz nāksies iedarbināt izraidīšanas procedūru. Lai normatīvos noteiktā kārtība tiktu pareizi ievērota, skrīningā piedalīšoties arī kolēģi no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes.

Ruks atkārtoti uzsvēra, ka Krievijas prezidenta “vēlēšanu” laikā Valsts policija Latvijā strādās pastiprinātā režīmā un bez mazākās žēlastības vērsīsies pret jebkuru Krievijas īstenotās agresijas slavinātāju.

Lasiet arī: Sārts: 30 salīdzinoša miera gadi ir pagājuši

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas