Policija veic kratīšanu EP birojos saistībā ar izmeklēšanu par “Krievijas iejaukšanos”

Policija trešdien, 29.maijā, veica kratīšanas saistībā ar “Krievijas iejaukšanos” Eiropas Parlamentā (EP), teikts Beļģijas federālā prokurora paziņojumā, veicot kratīšanas privātmājā Briselē un EP birojos Strasbūrā un Briselē saistībā ar lietu, kurā tiek apgalvots, ka EP deputātiem ir maksāts par Krievijas propagandas izplatīšanu tīmekļa vietnē “Voice of Europe”, ziņo “Politico”.

“Ir norādes, ka Eiropas Parlamenta darbiniekam šajā lietā bija nozīmīga loma,” sacīja Beļģijas tiesībaizsardzības iestādes.

Saskaņā ar divu izmeklēšanā iesaistīto anonīmo personu sniegto informāciju Beļģijas policija izmeklē lietu pret deputāta palīgu, kas

saistīts ar galēji labējo partiju “Alternatīva Vācijai” (AfD) un Nīderlandes EP deputātu Marselu de Grāfu (Marcel de Graaff).

AfD pēdējos mēnešos ir piedzīvojusi vairākus skandālus, svaigākajiem esot, EP deputāta Maksmiliana Krā (Maxmilian Krah) palīga arests saistībā ar apsūdzībām par Ķīnas aģenta darbību, izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka Krā ir ņēmis maksājumus no Krievijas un Ķīnas “par savu darbu EP deputāta amatā”, kas beidzās ar viņa kampaņas pārtraukšanu un izstāšanos no partijas valdes vadības.

EP paziņoja, ka nevar komentēt notiekošo izmeklēšanu, taču apstiprināja, ka iestādēm ir nodrošināta piekļuve birojam.

Eiropas Savienība (ES) ir piemērojusi sankcijas Čehijā reģistrētajai raidorganizācijai “Voice of Europe” (Eiropas balss) un diviem ar to saistītiem uzņēmējiem par dezinformācijas izplatīšanu par Ukrainu un prokremlisku naratīvu popularizēšanu.

“Voice of Europe” stingri noraidīja šādu ES rīcību.

Lasiet arī: Vācijas tiesa atzīst, ka AfD īsteno mērķus “pret demokrātiju”

Lasiet arī: Vācijā arestēts ES parlamenta darbinieks, kas apsūdzēts par spiegošanu Ķīnas interesēs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas