Polijā parādās uzlīmes, kas aicina pievienoties Vāgnera grupējumam

Polijas ielās parādās uzlīmes, kurās tiek aicināts pievienoties privātajam militārajam grupējumam Vagner (PMC), vēsta ziņu avots Ukrainska Pravda.

Uzlīmes, kas pamanītas dažādās Krakovas pilsētas vietās, aicina vietējos iedzīvotājus pievienoties Vāgnera grupējumam un satur QR kodu ar saiti uz Krievijas tīmekļa vietni.

Bartlomejs Izdebskis (Bartłomiej Izdebski) no Krakovas policijas teicis, ka saistībā ar šo gadījumu policijā ir iesniegti divi ziņojumi un tiek strādāts pie tā, lai noskaidrotu lietas apstākļus.

“Mēs apkopojam ziņojumus, fotografējam uzlīmes un noskaidrojam lietas apstākļus. Šobrīd grūti teikt vairāk, jo šī ir tikai pirmā diena [kopš Krakovā parādījās uzlīmes],” teica Izdebskis.

Uzlīmes manītas arī Varšavas ielās.

Policija nāca klajā ar īsu komentāru, kurā teikts, ka policisti Vāgnera uzlīmes atrada vairākās vietās pēc tam, kad parādījās pirmie ziņojumi. Šo lietu izmeklē galvenā pašvaldības policijas pārvalde. 

Lasiet arī: Polija: Vagneriešu provokāciju gadījumā Polija, Lietuva un Latvija slēgs robežas ar BaltkrievijuBlinkens: Vāgnera grupa izmanto politisko krīzi Nigērā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas