Putins sola palielināt Krievijas īpašo spēku uzbrukuma spējas

Apsveikuma videovēstījumā pirms 27.februāra Speciālo operāciju spēku dienas Krievijā, atzīmējot Krimas valdības ēku sagrābšanu pirms desmit gadiem, prezidents Vladimirs Putins apsolīja palielināt valsts īpašo spēku mobilitāti un triecienspējas, norādot, ka tā ir galvenā prioritāte, lai stiprinātu valsts armiju, vēsta Reuters.

“Mēs turpināsim stiprināt Speciālo operāciju spēkus, palielināt to mobilitāti un triecienpotenciālu, kā arī apbruņot tos ar jaunas paaudzes ieročiem un ekipējumu,” sacīja Putins.

Video vēstījumā, kas tika publicēts Kremļa “Telegram” kontā, prezidents Putins izteica īpašu pateicību karavīriem, kuri piedalījās Krievijas “īpašajā militārajā operācijā” Ukrainā. Putins uzteica viņu pašaizliedzību, izteica atzinību par godprātīgu uzticēto uzdevumu izpildi, uzsverot viņu drosmīgo, kompetento un izlēmīgo rīcību uzbrukumu laikā.

Kopš 2015.gada 27.februārī Krievijā tiek atzīmēta Speciālo operāciju spēku diena, ko prezidents Vladimirs Putins pasludināja par svētku dienu, atzīmējot pirmo gadadienu, kopš Krievijas spēki ieņēma valdības ēkas Krimā, kurai sekoja pussalas aneksija, vēsta Reuters.

Krievijas īpašo operāciju spēki, kas ir neatņemama Krievijas bruņoto spēku sastāvdaļa, ir stratēģiski izvietotas un pastāvīgi kaujas gatavības pakāpes vienības, kas ir pielāgotas konkrētām misijām. Pēdējo desmit gadu laikā šiem speciālajiem spēkiem bija nozīmīga loma Krievijas slepenajās operācijās Sīrijā.

Kopš 2022.gada tie ir aktīvi iesaistījušies Maskavas veiktajā iebrukumā Ukrainā, ko Putins apzīmē kā “īpašo militāro operāciju”.

Lasiet arī: Makrons neizslēdz iespēju nosūtīt Rietumu karaspēku uz Ukrainu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas