Rinkēvičs: Latvija nesniegs humānās vai cita veida vīzas tiem, kas izvairās no Krievijas mobilizācijas

Drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas, trešdien, 21.septembrī, paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs arī informēja, ka netiks mainīti kopš 19.septembra ieviestie robežšķērsošanas ierobežojumi Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām.

 

Savukārt Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par daļēju mobilizāciju Krievijā informējusi, ka, neraugoties uz to, militārā apdraudējuma līmenis Latvijā joprojām ir zems.

«Putins nespēj samierināties ar neveiksmēm paša uzsāktajā Ukrainas okupācijas plānā un kara laukā, tādēļ viņš ir gatavs eskalēt situāciju gan ar konvenciāliem draudiem, gan kodolšantāžu un citiem elementiem,» sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), piebilstot, ka Latvija cieši sadarbojas ar NATO sabiedrotajiem, veicot nepārtrauktu situācijas monitoringu un izvērtējumu.

Līdzīgi kā Rinkēvičs arī Pabriks uzsver, ka Krievijas diktatora paziņotā lēmuma nekas nemainīsies Latvijas imigrācijas politikā.

 

«Šeit netiks akceptēts Krievijas pilsoņu pieplūdums. Šo vēlreiz atgādinu tiem, kuri vai nu ir pārpratuši vai nevēlas dzirdēt manu pozīciju šajā jautājumā. Tātad, nepieņemsim Krievijas pilsoņus,» savā Twitter kontā informē aizsardzības ministrs.

Lasiet arī: Krievijā izsludina daļēju mobilizāciju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas