Sabiedrība neizpratnē, kāpēc autobusi vēl aizvien kursē uz Krieviju un Baltkrieviju

Latvijas iedzīvotāji sociālajos tīklus pauduši bažas un sašutumu par to, ka vēl aizvien no Rīgas Starptautiskās autoostas tiek organizēti reisi uz Krievijas un Baltkrievijas pilsētām, vēsta LSM.

Autobusi turpina regulāri kursēt no Rīgas uz Baltkrieviju un Krieviju, uzsver medijs un piebilst, ka Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka cilvēkiem izvairīties no braucieniem uz šīm valstīm.

LSM arī norāda, ka vienas biļetes cena esot aptuveni 50 līdz 90 eiro, un vairums reisu esot izpārdoti pat vairākas dienas uz priekšu.

Latvijas Radio sazinājies ar dažiem uzņēmumiem, kas organizē šādus reisus, taču uzņēmumi izvairījās no komentāriem.

Tikmēr ceļojuma aģentūra Fortuna Travel Latvijas Radio pauda, ka vairākums ceļotgribētāju esot gados vecākā paaudze, kas dodas apciemot radus.

Savukārt SIA VISSA pārstāvis pauda, ka starp braucējiem ir arī Ukrainas civiliedzīvotāji.

Autotransporta direkcijas pārstāve Sanita Heinsberga LSM pastāstīja, ka šādi reisi tiek organizēti atbilstoši noteiktajiem ierobežojumiem un nosacījumiem. Heinsberga uzsvēra, ka “jebkura veida sankcijas saistībā ar karadarbību Ukrainā nenosaka ierobežot konkrēti pasažieru pārvadājumus”. Rezultātā šādi pasažieru pārvadājumi tiek organizēti gan no Latvijas, gan citām valstīm uz Krieviju un Baltkrieviju.

ĀM rīcībā esošā informācija liecina, ka abas valstis vēl aizvien apmeklē ievērojams ceļotāju skaits no Latvijas. Vienlaikus ĀM neiesaka Latvijas valstspiederīgiem doties uz šīm valstīm, jo ceļotāji varētu tikt pakļauti abu valstu specdienestu provokācijām un pat tikt arestēti.

Tikmēr sociālajā tīklā Twitter sabiedrība norāda, ka, izmantojot šos reisus, darba meklējumos Latvijā iebrauc jaunieši no Baltkrievijas, un “viņiem neviens neprasa zināt latviešu valodu”.

Savukārt citi piedāvā organizēt reisus tikai vienā virzienā, bez iespējām atgriezties Latvijā. Daļa skaidro cilvēku vēlmi apmeklēt Baltkrieviju, jo tur esot lētāki pārtikas produkti un medicīniskie pakalpojumi.

Twitter lietotājs ar segvārdu Igors liecinieks ironizē, ka “ reisi ir atstāti, lai vieglāk būtu sabotāžas un diversijas rīkot, jo galu galā sods ir tikai 15 000 eiro”.

Vairākums uzsver, ka reisus no Krievijas un Baltkrievijas izmanto tie ukraiņi, kurus ir izveduši ar varu no Ukrainas uz abām agresorvalstīm.

Lasiet arī: Blinkens: Ukraina ir atkarojusi 50% no okupētās teritorijas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas