Saeima konceptuāli atbalsta ieceri uz pusi mazināt hipotekāro kredītu likmi

Saeimas preses dienests ziņo, ka plānots hipotekāro kredītu līgumiem uz vienu gadu par 50 procentiem samazināt aizņēmuma likmi. To noteic ceturtdien, 12.oktobrī, Saeimas konceptuāli – pirmajā lasījumā – atbalstītie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Samazināto likmi plānots noteikt uz vienu gadu, kas būtu kā šībrīža krīzes risinājums, pauž par grozījumu virzību Saeimā atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. Atbalsts attieksies uz standarta kredītiem, kuriem nav kavējumu, un būtiski, ka

tas nekādā veidā nedrīkstēs ietekmēt kredītņēmēju reputāciju nākotnē,

vērtējot viņu maksātspēju.

Likmes samazinājumu plānots attiecināt uz kredītiem, kas izsniegti līdz šī gada 30.septembrim un kuru atlikums nepārsniedz 250 tūkstošus eiro.

Lai aizņēmumam varētu piemērot samazināto likmi, grozījumi noteic, ka kredītņēmējs iesniedz kredīta devējam pieteikumu, tajā dodot piekrišanu pārbaudīt ziņas par saviem ienākumiem un kredīta saistībām, paredz priekšlikums.

Par šo likumprojektu nobalsoja visi 90 deputāti, kas piedalījās parlamenta sēdē. Grozījumi Budžeta komisijā un Saeimas sēdē ir jāskata vēl otrajā un trešajā – galīgajā – lasījumā.

Lasiet arī Siliņa grib atbalstīt vairāk mājsamniecību ar hipotekārajiem kredītiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas