Silta un sausa svētdiena, bet nākamnedēļ gaidāms lietus un brāzmas

Svētdien atmosfēras spiediens atkal paaugstināsies, kā arī laiks kļūs sausāks un karstāks. Mākoņi daļēji aizklās debesis. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni no austrumiem, dienvidaustrumiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā gaidāma +26…+29 grādu robežās, vien Kurzemē, līča piekrastē tā būs par dažiem grādiem zemāka. Nakts būs vēsāka – ja piektdien un sestdien tika aizvadītas tropiskās naktis, tad naktī uz svētdienu gulēt jau būs vieglāk, jo gaiss atdzisīs līdz +10…+15 grādiem, tomēr vietām austrumu rajonos un piekrastē tikai līdz +16…+18 grādiem.

Jaunajā nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – mākoņu daudzums palielināsies, palaikam līs un arī vējš brīžiem kļūs brāzmaināks. Intensīvāki nokrišņi sagaidāmi tieši pirmdien un otrdien, kad vietām ducinās pērkons un līs arī stipras lietusgāzes. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks. Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien lielākajā daļā valsts gaiss vēl iesils līdz +22…+30 grādiem, bet tālākajās dienas karstums nedaudz atkāpsies un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +18…+24 grādiem. Arī naktis kļūs vēsākas.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas