Spāņu futboliste Ermosa sniedz liecību par Ruvjalesa skūpstu Pasaules kausā

Spānijas Pasaules kausa ieguvēja futboliste Dženija Ermoso (Jenni Hermoso) Madrides tiesā liecināja, ka skūpsts ar bijušo futbola federācijas prezidentu Luisu Ruvjalesu (Luis Rubiales) “nav bijis abpusējs”. Incidents notika pēc pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kad Ruvjaless satvēris Ermoso aiz galvas, skūpstījis viņu uz lūpām, tagad tiesnesim lemjot, vai Ruvjaless būtu jātiesā par seksuālu uzbrukumu un piespiešanu, vēsta Britu medijs BBC.

Spānijas labākā vārtu guvēja tiesā sniedza liecības aptuveni divarpus stundas, apgalvojot, ka skūpsts bijis “negaidīts un nekādā gadījumā abpusējs”. Viņas liecība saskan ar viņas iepriekš Spānijas televīzijai nopludinātajiem izteikumiem prokuroriem.

Medijs raksta, ka Spānijas televīzijai nopludinātajā paziņojumā prokuroriem Ermoso sacīja, ka incidenta laikā jutusies nerespektēta, uzsverot, ka viņa nebija darījusi neko tādu, kas provocētu šādu situāciju, jo īpaši Pasaules kausa finālturnīra medaļu pasniegšanas ceremonijā.

Tiesa izskata pierādījumus, tostarp videokameru ierakstus, lai noteiktu, vai viņas krimināllietu par seksuālu uzbrukumu un piespiešanu nodot izskatīšanai tiesā. Saskaņā ar BBC, 

Spānijas tiesību aktI NOSAKA, KA skūpstu bez piekrišanas var uzskatīt par seksuālu uzbrukumu.

Ermoso sākotnējais paziņojums pēc fināla norādīja, ka skūpsts noticis ar piekrišanu. Tomēr vēlāk viņa apgalvoja, ka Spānijas futbola federācijas amatpersonas izdarījušas spiedienu veikt šādu paziņojumu.

Izmeklēšana tiek veikta ne tikai pret Ruvjalesu, bet arī pret treneri Horhi Vildu (Jorge Vilda), kā arī federācijas vadītājiem Albertu Luki (Albert Luque) un Rubēnu Riveru (Rubén Rivera).

Ruvjaless apgalvo, ka skūpsts bija “abpusēja buča”, taču pēc incidenta spiediena dēļ viņš atkāpās no Spānijas futbola federācijas prezidenta amata. Pēc izmeklēšanas septembrī tiesnesis

aizliedza viņam tuvoties futbolistei tuvāk par 200 metriem.

Nesen 33 gadus vecā futboliste paziņoja par kluba maiņu, atstājot Pachuca, pārejot uz Tigres UANL Meksikā.

Ermoso iesaistīšanās skandālā ir viņu padarījusi par ievērojamu sabiedrības figūru ārpus futbola aprites. Jaungada vakarā viņa izteica pateicību par pozitīvajām pārmaiņām vienlīdzības un solidaritātes ziņā, apsveicot savas Spānijas komandas spēlētājas par sasniegtajām pārmaiņām, raksta BBC

Lasiet arī: Skūpsta dēļ Luiss Ruvjaless atkāpjas no Spānijas Futbola federācijas prezidenta amata

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas